Eskilstuna tar tre poäng i premiären

Inramningen var bra. Det var mestadels soligt på Älta IP när ortens stolthet Älta IF debuterade i den nya Elitettan. Debutera gjorde i och för sig även Eskilstuna United som till slut vann lätt med 4:1.

354 personer hade sökt sig till Älta IP, lite mer än 15 minuters bussresa söderut från centrala Stockholm för att se Älta IF göra premiär i landets näst högsta serie Elitettan. Det får definitivt betraktas som väl godkänd. Även organisationen runt omkring var lyckat och klubben genomförde evenemanget på ett bra sätt.

Även laget började matchen bra och försökte tränga undan premiärnerverna. Trots att Eskilstuna United under de första minuterna gick in med en stark och hög press mot nykomlingarna och var tydligen ute efter ett snabbt och tidigt mål höll Älta bra emot. I den 19:e minuten tog hemmalaget till och med ledningen genom 17-åriga Moa Hedell. Moa har meriter från både F17- och F18-landslaget.

Eskisltunas svar dröjde dock inte länge, Felicia Karlsson jämnade ut matchen i den 22:a minuten med ett distinkt skott från drygt 14 meters håll. Även Felicia har meriter från ungdomslandslagen och ett förflutet i LdB FC Malmö.

Trots att Eskilstuna verkade fysiskt starkare än Älta och hade ytterligare två chanser i den första halvleken stod sig resultatet 1.1 fram till paus, tack vare att Älta spelade med stor hjärta. Men frågetecknet fanns dock om hemmalaget även skulle kunna klara ytterligare 45 minuter till mot starkt motstånd.

Svaret blev nej. Eskilstuna spelade så småningom upp sig och höjde tempot. Med 23 minuter spelade i andra halvlek gjorde inbytta Alexandra Asserstam 2:1 till Eskilstuna. Asserstam var giftig och skapade en del farliga lägen. När sedan Elin Wahlström utökade till 3:1 och åter igen Felicia Karlsson fick göra 4:1 efter en snabb och snygg kombination var Älta alldeles för trött för att kunna resa sig igen.

Felicia Karlsson gjorde två mål- Sammanlagt gjorde vi nog en bra match, sade Felicia Karlsson som även utsågs till matchens lirare i Eskilstuna till damfotboll.com. - Vi inledde lite skakigt, men vi jobbar in oss i matchen och tar med oss tre välförtjänta poäng. Det var ganska stor skillnad i vårt spel i första och andra halvlek. Vi kom in i vårt spel mycket bättre. Det är skönt att jag fick göra två mål och det är bra för självförtroendet forstås.

AttachmentSize
Felicia Karlsson gjorde två mål174.21 KB