Åter till ordningen för fotograferna

Många har reagerat efter artikeln på damfotboll.com om begränsningarna för pressfotografer vid Damallsvenskans matcher. EFD:s generalsekreterare Linda Wijkström försäkrar att de får fortsätta arbeta som de varit vana vid. Orsaken till att de stoppades vid LdB FCs match mot Jitex i måndags ska redas ut efter helgen.

Linda Wijkström befinner sig utomlands och har ännu inte tagit del av rapporten från matchdelegaten.
- De fotografer som ackrediterats och bär sina fotovästar är givetvis välkomna till matcherna och innanför räckena som begränsar spelplanen. Klubbarna ansvarar för att de får positioner där de kan utföra sitt jobb. Ingenting är ändrat mot vad som gällt sedan tidigare.

Men i den nämnda Malmö-matchen gällde inte det?
- Tydligen en kommunikationsmiss och missförstånd mellan matchdelegaten och idrottsplatsens personal och det ska jag ta tag i på måndag. Mitt budskap är att inga nya regler finns för fotografernas sätt att arbeta vid matcherna.

Rufus 2013-04-19 16:55

Skönt! Då kan allt återgå till det gamla, eller? Vi får lita på Linda Wijkströms ord, det var tydligen inte hon som var den stora boven i dramat, vem eller vilka mörka krafter som låg bakom "incidenten" i Malmö får vi nog aldrig veta. Kanske kommersiella och TV-mediala krafter...

Rainer Fussgänger 2013-04-20 12:21

Bra! Inför 2014 skulle jag uppskatta ett möte mellan klubbarna och media i allmänhet för att prata om hur media vill ha det för att sedan kunna justera detta med regelboken. Sådana möten har man säkert med TV4, dock aldrig med annan media.

Ska vi hjälpa till att sälja produkterna Damallsvenskan ocn Elitettan borde vi ha möjligheten att ge läsarna bästa möjliga info och bilder.