Tyresö lät sig inte överraskas

Det var i fjol Vittsjö som nykomlingen i Damallsvenskan skrällde med att spela 1-1 hemma mot Tyresö. Årets match spelades på Österås ip i centralorten Hässleholm. Det kom närmare 1.500 personer för att se matchen som den här gången fick en mera förväntad utgång, 2-0 till de svenska mästarna.
Tyresös Christen Press mot Ida Olsson som i fjolårets match plockade ner Marta.

Vittsjö bjöd emellertid upp till kamp från först stund och klev inte undan. Så småningom skulle det kosta drygt tio frisparkar till Tyresö.

En fatal bakåtpassning av Jane Ross öppnade för Tyresös 1-0 efter drygt tio minuter. Veronica Boquete vann bollen och passade vidare till Caroline Seger som blev målskytt.

En hörna som hamnade på andra kanten var upphov till 2-0 bara tre minuter senare. Det nya inspelet nådde Christen Press som nickade i mål.

Sedan tog Tyresö kommandot på allvar. Christen Press hade ett par riktigt vassa chanser att utöka ledningen. Inte minst Sara Thunebros och Meghan Klingenbergs offensiva backspel öppnade upp men 0-2 stod sig halvleken tack vare/på grund av Lisa Dahlkvists stolpskott i 39:e minuten.

Vittsjö spelade med respekt för Tyresös starka mittfält långa bollar över detsamma men det mesta fastnade på Johanna Frisk eller Line Röddik Hansen, den senare Tyresös bästa spelare för dagen.

Matchen kunde fått nerv bara ett par minuter in på andra halvlek när ett skott av Sofie Andersson svepte tätt utanför Tyresö-målet. Tyresö slog litet av på takten i andra halvlek.

I hemmalaget kom trion målvakt Loes Geurts, Sandra Adolfsson och Louise Andersson att få mest att bestyra på grund av Tyresös press. Knappast en överdrift att Loes Geurts höll Vittsjö kvar i matchen tack vare sina skickliga räddningar.

Text: Fredrik Hasselgren/Lars Andersson
Foto: Fredrik Hasselgren

Läs mer