Piteå ska utmana Malmö

I den Damallsvenskan premiären knep Piteå en poäng borta mot Kristianstad. På tisdagskvällen är det hemmapremiär mot LdB FC Malmö och Stellan Carlsson, Piteås tränare ser en tuff men inte omöjlig utmaning framför sig.

– Malmö är förstås favoriter men om vi gör en topprestation kanske vi kan vinna eller ta en poäng. Det är i alla fall vad vi siktar på. Vi vet förstås om att det är idel toppspelare vi möter och en reflektion jag gjort är att Manon Melis gjort exakt 100 mål i Damallsvenskan och det är förmodligen mer är vad vi mäktat med totalt i densamma. Vi får se hur vi ska hantera deras vassa anfallsspel. Svårt men vi ger inte upp i första taget.

Inför matchen har ni drabbats av en ny skada. Hur ser det ut för Hanna Pettersson?
– Det vet jag inte just nu. Vi väntar på besked men hon linkade av plan igår efter en smäll mot knäet, svara Stellan.

Att spela i Piteå har blivit lite synonymt med att det kommer mycket folk. Hur ser det ut inför hemmapremären mot Malmö?
– Det är bättre förutsättningar än ifjol i alla fall då det föll flera decimeter snö inför hemmapremiären mot Göteborg. Just nu regnar men det ska avta inför kvällen och då hoppas vi att publiken ska känna suget och komma.

LdB FC Malmö som reste upp till Piteå igår kommer med ordinarie lag. Therese Sjögran som gjorde comeback mot Jitex i omgång 1 förväntas börja på bänken.