Första segern för Piteå IF över Jitex

Inte nog med att det var årets första trepoängare, det var även första gången Piteå IF vann över Jitex. Det blev 3-2 efter att Jitex var på väg att hämta in 3-0-underläget.

Reduceringarna kom inom loppet av sex minuter i mitten av andra halvlek. Då snurrade nog tankarna kring vad som hände i fjolårets cupmatch när Jitex vände 0-2 till seger med 3-2.
Första 20 minuterna var jämna men där började hemmalaget få ett övertag. Clara Markstedt visade åter han hon satt ytterligare spets på PIF-anfallet och frestade Minna Meriluoto till den första svåra räddningen.
Efter en halvtimme sprack nollan. Josefin Johansson nickade in 1-0 på June Pedersens inlägg.
Sedan dröjde det bara ett par minuter innan Josefin med en långpassning hittade Lisa Klinga som ökade till 2-0.
Målet som kom att visa sig bli avgörande var Victoria Forsmarks 3-0 drygt fem minuter in på andra halvlek. Hon har nätat i alla tre matcherna hittills.
Det kunde istället varit Josefin Johansson som minuten tidigare tvingade Minna Meriluoto att rädda med fingertopparna. Minuten efter målet fick Minna rädda Clara Markstedts skott med en fotparad.

Litet flyt hade Elin Sandgren med sitt skott till 3-1-reducering som skruvade förbi Lydia Williams i Piteå-målet.
Distinkt och träffsäkert var emellertid Sofia Skogs 3-2 från utkanten av straffområdet.
Det är ingen större fara med Clara Markstedt som blev liggande på plan efter en kollision med Jitex bästa spelare för dagen, Minna Meriluoto. Avbrottet gav Jitex ytterligare fyra tilläggsminuter för att reducera.

- Vi var för lama i vårt spel i första halvlek, Piteå vinner andrabollarna. Vi fick dock gjort årets första mål, men då ledde Piteå redan med 3-0 och det var en alltför tung uppförsbacke trots att vi även reducerade till 3-2. Det var genom spelet i första halvlek vi förlorade matchen, säger Jitex tränare Stefan Rehn.

Piteå IFs assisterande tränare Andreas Johansson:
- Vi är verkligen nöjda med prestationen och vi tog med oss nyttiga lärdomar från förra veckans match mot LdB FC Malmö som fick släppa poäng till oss på hemmaplan. Jag får ändå erkänna att Jitex förtjänade reduceringen till 3-2, men samtidigt känna stolthet för att våra spelare redde ut situationen. Josefin Johansson var vår "stora lilla gigant" på mittfältet (160 cm) och smart i att även lösa de defensiva uppgifterna. Nu var hon dessutom delaktig i alla våra tre mål.

Taggar: ,