Första segern för Mallbacken

22 oktober 2006 hemma mot Hammarby, 4-1, där hade ni Mallbackens senaste seger i Damallsvenskan fram till i dag. ”Hemma” i Munkfors kunde ”Jäntan” vinna mot Piteå med 3–0 (2–0), och lita på att jublet hördes ända hem till Strandvallen. Ett Strandvallen som förhoppningsvis är spelbar till Tyresö kommande söndag.
Malin Ahlberg som gjorde Mallbackens första mål. FOTO: Anders Andersson.

– Idag är jag oerhört nöjd med hela laget, framförallt att vi följde den matchplanen vi hade satt upp. Idag var vi dessutom mer folk i offensiven utan att vi tummade på defensiven, säger en mycket glad Mallbacken-tränare Stefan Johansson.

Ja, Mallbacken hade all anledning att jubla hemma på provisoriska hemmaplanen i Munkfors. Bra med folk, 705 slöt upp, bra väder, dessutom ett anfallsspel som lovar gott inför fortsättningen. Gästande Piteå försökte skapa framåt utan att man kom till någon farlighet och när Malin Ahlberg snyggt kunde avsluta från 10-15 meter då hade Mallbacken tagit ledningen.

– Vi skapade mycket mer än de och var det bättre laget, säger målskytten Malin som fick berätta om ledningsmålet.
– Jag hann tänka mycket där, gick sidled och tog mig förbi tre spelare och då hann jag tänka om det var för många som jag dribblade förbi. Men mitt skott gick vägen och det var riktigt härligt, säger Malin som fick se skottska nyförvärvet Haley Lauder utöka ledningen två minuter senare. Snacka om mål-fyrverkeri.

Mallbacken gick till pausvila med en 2–0 ledning. En ledning som man kom att förvalta väl i den andra och till och med utöka till 3–0. Julia Karlenäs passades fram av Hayley Lauder. Piteå försökte men kom inget vart och när vi pratade med mittfältaren Josefin Johansson efteråt tyckte hon att man inte kom upp i normal standard.

– Vi låg långt ifrån varandra och jobbade tyvärr mest en och en såväl i defensiv som offensiva delen. Mallbacken utnyttjade det. Sen när vi inte fick ut max i löpningar, i duellerna då räcker det inte till i allsvenskan, säger Josefin Johansson och hoppas att man kan ladda om och göra en bättre match mot Tyresö på onsdag.

Tillbaka till Mallbacken och en nöjd lagkapten Helena Nilsson;
– Just nu direkt efter match känner man sig lite tom, vilken urladdning. Vi ville verkligen visa hur bra vi är, säger Helena och fortsätter;
– Vi vinner och inte nog med det, vi släpper inte in något mål. Det här ger verkligen arbetsro, för idag spelade vi stabilt genom hela matchen, avrundar Helena Nilsson och ser fram emot Sunnanå borta på torsdag.

Text & foto: Anders Andersson