Tågstrul men vinst för Hammarby

Matchen i Karlstad mellan QBIK och Hammarby IF DFF blev försenad i 30 minuter på söndagseftermiddagen på grund av tågstrul i Hallsberg. Men gästerna stod 90 minuter efter avspark som segrare med 1-0.

Första halvleken på Tingvalla IP i Karlstad var lite tråkig och chansfattig. Men Hammarby var det bättre laget, och kontrollerade matchen. I den 24:e minuten tog så gästerna ledningen. Målet gjordes av Angelika Johansson.
– Jag är jättenöjd med bemötandet från både QBIK och domarna efter krånglet som blev med tåget i Hallsberg, säger Hammarby-tränaren Pär Lagerström, tränare i efter matchen.

Andra halvlek blev den första lik, med något som kan liknas med ”Hawaii-fotboll”. Båda lagen hade chanser, men det blev ingen utdelning på någon av dem. I slutet på matchen får Hammarby två frilägeschanser, den ena chansen räddar Maria Yatrakis i hemmamålet med en läcker benparad, och den andra chansen går strax över ribban. Och bara någon minut senare får även QBIK en frilägeschans, men bollen går precis över ribban. Till matchens lirare utsågs den här gången Anna Lindblom i Hammarby och Amanda Ogenvall i QBIK

– Vi är jätteglada för tre poäng, säger Pär Lagerström i Hammarby. Båda halvlekarna var ganska lika för oss. Vi skapar fler målchanser i andra halvleken, men på i princip den enda chansen vi får i första halvleken sätter vi bollen i mål. QBIK är ett bra lag, så jag är mycket nöjd med vinsten.

– Jag är besviken, säger Lisa Mellberg, tränare i QBIK. Vi kan så mycket bättre. Första halvlek är likadan som andra halvlek med många chanser. Det knyter sig lite för oss, och vi får inte tag på bollen och då blir vi stressade. Men vi har chanserna i oss, nu gäller det bara att bollen går stolpe in för oss.

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,