Lina Hurtigs hat-trick fällde Sunnanå

Islossningen har kommit i norr och i synnerhet Umeå IK som vann länsderbyt mot Sunnanå med hela 4-0 (2-0). De tre första målen gjorde Lina Hurtig.
Lina Hurtig i mitten gjorde hat trick när Umeå vann med 4-0 mot Sunnanå. Foto: Fredrik Hasselgren

Sunnanås försvar var slappt och otajmat. Det framgick vid fler tillfällen än vid målen. Elin Johansson fick gå ner som vänsterback och hon var direkt inblandad i de båda första målen. Målvakt Åsa Berglund var långt ute i straffområdet båda gångerna och blev överspelad samtidigt som Lina vände runt Elin och satt 1-0 efter 20 minuter.
Ett par minuter senare fick Sunnanå en dubbelhörna och bollen hamnade ett par gånger hos Carina Holmberg som fick dra på skott mot täckande försvar. Det var så nära Sunnanå kom i målchanser.

Med fem minuter kvar av första halvlek ökade Lina Hurtig på Umeås ledning till 2-0 . Ett härlig prestation där hon vände inåt på högersidan och med vänster skruvade in bollen i Berglunds högerkryss.

Sunnanå hade inte mycket framåt. Carina Holmgren var var blek och inte heller Perpetua Nkwocha var sig lik för att skapa något i anfallsväg. Det blev anmärkningsvärt långt mellan lagdelarna, vilket i sin tur gav alltför korta anfall.

Annat var det i UIK. Bara 5 minuter in på andra halvlek punkterade Lina Hurtig matchen med sitt tredje mål. Passningen fick hon från Jenny Hjohlman. De båda i sin tur skapade anfallet som inbytta Hanna Sandström avslutade med 4-0.

Ska bli intressant att se hur tisdagkvällens prestationer slår igenom i Pia Sundhages damlandslagstrupp mot Norge som hon tar ut på onsdagen. Emmelie Konradsson eller Lina Hurtig - eller kanske till och med båda?