Tre kvitteringar räckte inte för Kristianstads DFF

Matchen på Valhalla IP flyttades fram två timmar för att den inte skulle krocka med Jitex -Tyresö. Trots det var det bara 330 personer som besökte Valhalla och matchen mellan Kopparbergs/Göteborg och Kristianstads DFF. Men de som var där fick se en jämn och målrik tillställning. Hemmalaget vann till slut med 4-3.

Christen Press i Tyresö har gjort ett litet ryck i toppen av skytteligatabellen. Sju mål på de senaste två matcherna. Men hennes ersättare i Kopparbergs/Göteborg, Jodie Taylor har gång på gång visat att även hon vet hur man gör mål. Idag var det hennes två fullträffar som blev tungan på vågen när Kopparbergs/Göteborg. inledde målskyttet i den 17:e minuten, på straff. Taylor gjorde även 3-2 och spelade fram till Marie Hammarströms 4-3. Det var Hammarströmst första damallsvenska mål för Kopparbergs/Göteborg. Så det känns rättvist att påstå att Taylor, som i skrivande stund ligger tvåa i den damallsvenska skytteligan med sina sju mål, fällde avgörandet idag. Men vi börjar från början och tar oss så sakteliga fram till slutet.

Före dagens match återfanns Kopparbergs/Göteborg på en fjärdeplats i Damallsvenskan, två poäng bakom KIF Örebro och på samma poäng som Umeå IK. Kristianstad å sin sida gick att finna lite längre ned i tabellen på en sjätteplats, men bara en poäng bakom just Kopparbergs/Göteborg. Vid hemmavinst i dagens match skulle laget klättra uppåt i tabellen och gå förbi KIF Örebro, eftersom KIF Örebro bara fått en poäng i dagens match mot Sunnanå SK. Kristianstad skulle vid vinst haft möjlighet att gå förbi Kopparbergs/Göteborg.

Kristianstads DFF kom till matchen med tre raka förluster i bagaget, en trend man helst ville avsluta.. Kopparbergs/Göteborg, som inledde säsongen med många oavgjorda matcher och tog sin andra seger för säsongen först i förra veckan mot KIF Örebro. Trots att Kopparbergs/Göteborg tog ledningen tre gånger om kvitterade Kristianstad lika många gånger.
Strax efter att Taylor gjort 1-0, på straff, gjorde Johanna Rasmussen 1-1. 10 minuter före halvtid gjorde Olivia Schough 2-1 för hemmalaget framspelad av Anna Ahlstrand. Fem minuter efter halvtidsvilan kvitterade Kristianstad till 2-2 genom Marija Banusic. Det var den unga talangens tredje mål för säsongen. Banusic, som spelat sex matcher i Damallsvenskan, har (tillsammans med Margret Lara Vidarsdottir) stått för flest poäng i Kristianstad denna säsong, tre mål och två assister.

Strax efter att Kristianstad kvitterat var det dags för Göteborg att göra ytterligare ett ledningsmål. Jodie Taylor satte sitt andra mål i matchen i den 60:e minuten. 16 minuter senare kvitterade Kristanstad igen till 3-3 Vidarsdottir gjorde målet och Josefine Öqvist stod för passningen.
I den 78:e minuten gjorde sedan Marie Hammarström sitt första allsvenska mål för sina nya klubb, dett som betydde seger och gav tre poäng. Kopparbergs/Göteborg höll undan och vann med 4-3.

I nästa omgång åker Kopparbergs/Göteborg till Malmö för att försöka förlänga sin svit och ta poäng av ytterligare en av de tippade guldkandidaterna, minns att laget spelade lika mot Tyresö tidigare under våren. Kristianstad å sin sida tar emot Sunnanå på hemmaplan för att försöka vända förlusttrenden.

Mark 2013-05-28 00:20

"Kom inte till grinden- gör ett mål!"

fair play 2013-05-28 14:30

Alva N., det här lilla artikeln är ett skämt! Helt befriad från journalistens egen syn på matchen, egna funderingar.
Även faktamässigt saknas det viktig information, t ex att Sadiku tacklades vårdlös för att sedan lämna planen
Vad hände med tveksamma situationer under matchen Alva, t ex Taylors mål som hon gjorde i klart offside läget
När kommer du som journalist att bevaka domarinsats på en fotbollsmatch?
Efter denna då en spelare bröt nyckelbenet medan andra "klarade" sig med armfraktur, då undrar man vad håller de på de svenska dam domare och vilket syn på spelare har de
Helt skrämmande inte minst för att man gör ingenting åt saken
Damallsvenska domare riskerar ingenting när de kliver in på plan till skillnad från de som samma borde skydda ifrån, t ex spelare såsom Anita Asante
Så länge det inte finns konsekvenser för dålig domarinsats och så länge inte finns något konkurrens bland domarna, genom ökning av antal domare, då kommer vi beskåda detta orimliga, onödiga, okunniga, fördomsfulla insatser och antal långtidsskadade spelare kommer att stå i omvänd proportion till antal utdelade gula/röda kort