Hanna Folkesson skadad, missar EM

I veckan kom beskedet att Johanna Almgren missar EM. Idag fick ytterligare en tänkt EM-spelare kasta in handduken. Umeå IK:s Hanna Folkesson skadade sig på träningen inför matchen mot Norge, ett inre ledband har gått sönder i knät och därmed ser Folkessons EM-drömmar ut att grusas.

Det var under träningen inför morgondagsens träningsmatch mot Norge som Umeåspelaren linkade av planen, efter ett motlägg, uppger fotbollsförbundet på sin hemsida under torsdagskvällen. Efter träningen genomgick Folkesson en magnetrönken och beskedet var tungt. Ett inre ledband hade gått av och nu väntar troligen rehab istället för ett EM på hemmaplan för den snart 25-åriga mittfältaren från Umeå.
– Ja, det är min bedömning. Det tar cirka sex veckor för ett avslitet ledband att läka, säger landslagets läkare Per Lindblom på förbundets hemsida.

En annan spelare som missar EM är Kopparbergs/Göteborgs Johanna Almgren. Almgren, som varit skadeförföljt under stora delar av sin fotbollskarriär, fick det definitiva beskedet i onsdags.
Almgren kommer att operera sitt knä under nästa tisdag. Efter det väntar sex månaders rehab. Vad som händer efter det är ännu inte bestämt. Almgren säger i en intervju med Göteborgs Posten att hon funderar på att sluta. Känslan är den samma när vi lyckas nå Almgren.
– Livet har testat mig allt för många gånger, men på något vänster har jag alltid sett till att landa på fötterna. Om jag kommer tillbaka? Time will tell… säger Almgren till damfotboll.com.

Två tänkta EM-spelare har alltså fått strykas ur planerna under den senaste veckan. Sedan tidigare är mittbacken och Umeåkaptenen Emma Berglund skadad.