Lugnet före EM-stormen?

Det är drygt tre veckor tills Dam-EM-slutspelet startar, men någon EM-feber är svårt att ana. Är det svaga publiksiffrorna i Damallsvenskan ett tecken på att intresset för årets största händelse inte är så stort som man har anledning att hoppas, eller finns det luft i redovisad biljettförsäljning?

En obehaglig känsla om att så är fallet går inte att undvika. Måtte det vara falskt alarm. Med PR-branschens logik borde ligan med några av de största stjärnorna få vändkorsen att ha gått varma. Magiska Marta i Tyresö och Mirakulösa Mittag i Malmö är värda mer än 1.200-1.300 på respektive hemma-arena.
Kanske är det orättvist att jämföra med Tysklands förberedelser inför senaste VM. De enda svenska EM-ambassadörer jag sett i media är Hossmo BKs flicklag i Kalmar, staden med en organisation som låter tala om sig. Men övriga EM-städer, Växjö, Halmstad, Linköping, Norrköping och Göteborg? - (Jo, en fasadduk på Englands Casey Stoney har kommit upp på spelarhotellet i Linköping ser jag nu.)
Låt oss hoppas att landskampen Sverige-Brasilien i Stockholm (som inte är EM-stad) blir en aptitretare med välfyllda läktare på Söderstadion den 19 juni.