EM nästan har börjat redan

Kanske inte helt och fullt inne i centrala Göteborg där det mest fejas och finputsas i det lilla för att göra matchkänsla och inramning på onsdag så stark som möjligt. Men tar man sig närmare landslagen är det mer påtagligt att alla förberedelser bara kan undanstökas fort nog.
Kenneth Heiner-Möller möter svensk media.

Två och en halv mil uppåt landet längs med E20 finns de som redan börjat jobba fotboll. Funktionärerna på Flodala ip, gemytliga att slå sig i slang med men lika fullt tvungna att följa alla UEFAs föreskrifter om hur man tar sig bäst men längst från punkt a till b där slutmålet är en mixad zon med det danska landslaget.

Förbundskaptenen Kenneth Heiner-Möller är en annan del av upplevelsen att EM egentligen redan dragit igång.
För att ge en del information men ändå inte allt fäktades han på helt normalt mästerskapsvis med pressens utsända, sköt fram en lans där det gick och duckade helt elegant på inledningsfrågan.

Expressens Tomas Pettersson ville veta vilka svagheter Heiner-Möller såg i matchen mellan Sverige och England.
- Det håller vi lite för oss själva. Men jag såg många styrkor också och det är något som vi måste vara uppmärksamma på. Svenskarnas djupledsspel är i världsklass, det är ytor som vi måste göra något med, fokusera på hur vi undgår de situationerna, sade han.

Något som överraskade dig i den matchen?
- Nej, men jag fick bekräftelser och några nyanser som Sverige har fått i sitt spel de senaste matcherna. Deras styrkor blev allt mer tydliga.

Innan det var dags att lämna Flodala ip, samma långa väg som vi kom fick förbundskaptenen också med sig några leenden med kommentaren om Sveriges fasta situationer.
- Med tanke på den historik vi har med Rohlin (nickade in mål i avgörande VM-kvalet) är man alltid orolig när hon börjar röra sig framåt, sade han och ännu en signal om att EM (nästan) har börjat bockades för.

Fotbollsfesten ska ju också vara en rolig upplevelse, om inte Danmark går in och förstör för svensk del vill säga.

Taggar: ,