EM-notiser tisdag

Katrin Nokso-Koivisto kan hoppas på spel mot Danmark och Lars Lagerbäck är på Växjö-besök.

Samtidigt som Sverige går igång mot Italien möts Danmark och Finland i en förmodad match om tredjeplatsen i gruppen och en sista chansen-biljett till kvartsfinalerna.
Hufvudstadsbladet spekulerar kring förändringar i det finska laget med Katrin Nokso-Koivisto som möjlig startspelare.
- Jag skulle bidra med lite lugn i spelet. Jag är en vän av snabba passningar men ibland måste man kunna lugna ner spelet och hålla bollen inom laget. Det är jag rätt bra på, säger Katrin Nokso-Koivisto själv.

Andrée Jeglertz står som vanligt för laguttagningen i den sista gruppspelsmatchen där Finland hoppas göra om bedriften för fyra år sedan, slå Danmark och avancera.

I dansklägret är man fast beslutna att ändra på historien.
- Om vi menar att vi är så bra som vi själv tror att vi är, då ska vi slå Finland. Det är tredje EM i rad som vi möter dem. Vi har förlorat i de två föregående, och det gör vi inte igen, säger Kenneth Heiner-Möller till Ritzau.

I Växjö pågår ett isländskt samarbete över landslagsgränserna. Lars Lagerbäck, förbundskapten för herrlandslaget såg matchen mot Tyskland på läktaren, dagen efter hjälpte han Sigurdur Ragnar Eyjólfsson med träningen. Morgunbladid noterar att Lagerbäck stod till rådighet genom att "ställa upp koner och gå igenom övningar".
Det ser värre ut på skadelistan för Island, där både Dagny Brynjarsdottir (fotled) och Katrin Omarsdottir (lårskada) tvingades gå av plan mot Tyskland och är ytterst tveksamma till spel på onsdag mot Holland. Sara Björk Gunnarsdottirs byte efter en timme berodde på magsmärtor.

BBC gästade den svenska presskonferensen i Halmstad. Mycket snart kan engelsk media tvingas hitta ännu fler uppdrag utöver det engelska landslaget som inte alls levererar i turneringen. Målet på övertid mot Ryssland var helt nödvändigt för att behålla chanserna i gruppen men oavgjort var långt ifrån målsättningen.
- Det gick inte som vi planerat, vi ville ha tre poäng men släppte in ett slarvigt mål igen. Jag är besviken, tjejerna är besvikna men en poäng är bättre än ingen, säger Hope Powell till BBC.