Ny toppmålvakt till Tyresö

Tyresö FF har gjort klart med 27-åriga amerikanska Ashlyn Harris som 2011 utsågs till årets målvakt i USA. Hon kommer närmast från Washington Spirit och spel i den amerikanska proffsligan. Kontraktet med Ashlyn, eller ”Ash” som hon kallas sträcker sig initialt fram till och med november 2013.

Tyresö skall under hösten slåss om SM guldet, spela i Svenska Cupen och i höst väntar Champions League. Med Ashlyn Harris och Carola Söberg har Tyresö idag Sveriges bästa målvaktspar och står väl berett för eventuella sjukdomar, skador eller liknande.
Redan 2002, som 16-åring var Ashlyn en starkt bidragande orsak till att USA vann VM-guld för F19-landslag. Karriären har sedan fortsatt, framförallt i USA där Ashlyn 2011 blev amerikansk mästare med Western New York Flash. I mästarlaget spelade bland andraTyresös Caroline Seger och Marta samt Kanadas storstjärna Christin Sinclair. Förutom spel i USA har Ashlyn gjort en kortare sejour i FCR 2001 Duisburg men återvände hem till USA då den amerikanska ligan återigen gjorde en omstart 2013.
I USA finns flera av världens bästa målvakter. Hope Solo förstås som den mest namnkunnige men där även Ashlyn, Jill Loyden och Nicole Barnhart ingår i USA:s landslagsgrupp.

Tony Gustasson, Tyresös huvudtränare kommenterar värvningen:
I Ashlyn får vi en målvakt med den klassiska amerikanska vinnarattityden. En målvakt som ser möjligheterna att få göra de extra räddningarna som verkligen betyder skillnad för laget. Hon är en fysisk målvakt (175 cm), bra med fötterna och totalt orädd i straffområdet. En målvakt som tillhör det yttersta toppskiktet.

Ashlyn Harris själv:
- Tyresö är mästare i den kanske bästa ligan i Europa. Jag ser verkligen fram emot att försöka hjälpa laget vinna fler titlar. Jag känner Meghan Klingenberg, Christen Press och Caroline Seger. Laget har Sveriges bästa supportrar och klubben har stora visioner om hur man vill utveckla damfotbollen från ett klubbperspektiv. Jag ser fram emot detta. Personligen vill jag få ännu mer erfarenhet. Det är vad det handlar om. Att spela ännu fler och ännu tuffare matcher och att lära sig älska den miljön. Att vara bra på träning är en sak men att bli en målvakt som vinner matcher en annan. Miljön i Tyresö och matcherna i Damllsvenskan hoppas jag skall utveckla mig ytterligare ett steg.

Aggan 2013-07-22 17:44

Och Söberg?

Coach 2013-07-22 19:06

Läs igen Aggan...Sveriges bästa målvaktpar...osv*