EXTRA: Josefine Öqvist blir franskproffs

Josefine Öqvist gjorde ett mål för Kristianstads DFF mot sin förra klubb Tyresö på söndagen. Det blev hennes sista efter en kort sejour i Skåne.

Efter matchen avslöjade hon och KDFF att överenskommelse träffats med klubben Montpellier Hérault SC i Frankrikes förstaliga. Josefine Öqvist ansluter dit inom det snaraste.
Det var efter den 15:e omgången i Damallsvenskan i fjol Kristianstads DFF tappade Kosovare Asllani till Paris Saint Germain.
Historien upprepar sig i år efter omgång 13 när KDFF tappar ytterligare en stjärnspelare till den franska toppligan.
Redan i slutet på nästa vecka går flyttlasset till Frankrike.
Kristianstads DFFs tränare Elisabeth Gunnarsdottir
- Vi har kommit fram till att sälja Josefine Öhqvist till franska Montpellier. Det är en fantastisk bra spelare som vi tappar. Jag börjar bli trött på att tappa spelare under säsongen.
- Josefine Öhqvist:
- Jag är nu 30 år och det här är kanske sista chansen jag får att spela i Europa. Intresset för mig uppstod under Fotbolls EM. Att jag lyckades komma tillbaka till den klass jag haft beror inte minst på att jag fått bra träning här i Kristianstad.

Text: Anders Bystedt

nissehult 2013-08-04 21:18

Mer än lite synd att Kdff inte kunde ge supportrarna chansen att tacka Jossan på plats. Men intet nytt under solen kan man ju säga om Kristianstad.

Men stort lycka till Öqvist! Och tack!
(Det blir ju liksom inte något tryck i detta jämfört med 1100 applåder.)