...Josefine Öqvist smider medan järnet är varmt

Ingenting ger så höga svallvågor som bra spel i ett mästerskap. Josefine Öqvist höll en hög nivå i EM och kom med i All Star Team, nu surfar hon vidare till Montpellier.

Beslutet att byta klubb var välgrundat och i rätt tid. Erbjudandena kan inte bli hetare än när man markerat sig på den internationella scenen.

Spetskvaliteter som snabb speluppfattning och ett flygande steg förstärker vilken klubb som helst. Utmaningen med ett nytt lag i ett nytt land lockade mer än någonting annat.

Josefine Öqvist behöver heller inte sitta på kammaren om ett antal år och fundera över hur karriären blivit utan utlandsspel.

De tidigare klubbarna: Storvreta IK, Danmarks IF, Bälinge IF, Linköpings FC, Tyresö FF och Kristianstads DFF som fostrat henne till en fullfjädrad forward är alla hemtama, svenska lagbyggen. Nu får hon pröva speeden mot annorlunda spelande backlinjer.

Montpelliers vinst är Kristianstads förlust under en helg som ramats in av nyheter kring spelartruppen.

När Linnea Liljegärd presenterades i fredags höjde en del på ögonbrynen. Mycket åt faktumet att ett redan så offensivt välförsett lag fått ännu mer anfallskompetens. Nu vet vi hela sanningen, nykomlingen var både förstärkning och ersättning.

I ljuset av det kan Elisabet Gunnarsdottirs löfte att placera Liljegärd på det centrala mittfältet ses mer som ett försök att blanda bort korten av en tränare som redan hade alla kort på hand.

Klart är iallafall att Kristianstad letar efter en backförstärkning innan transferfönstret stänger kommande vecka medan Josefine Öqvist har sitt familje- och fotbollsliv i Frankrike framöver. KDFF kan iallafall tacka och ta emot för övergångssumman i ett ekonomiskt ansträngt läge.