Onsdags-streckmatch: Jitex - Mallbacken

I kväll spelas en så kallad sexpoängmatch i Damallsvenskan mellan Jitex och Mallbacken (Åbyvallen i Mölndal kl 19). Båda lagen är i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden.

I dagsläget är det fyra lag som gör allt för att undvika en nedflyttningsplats. Vi räknar bort Sunnanå som med sju omgångar kvar att spela och som endast har lyckats spela ihop tre poäng.
Jitex har 15 poäng och med en vinst mot Mallbacken kan man kanske spela mer avslappnat i de två kommande omgångarna då man ställs mot topplagen Kopparbergs/Göteborg och LdB FC Malmö.
– Självklart är den mot Mallbacken en viktig match. Tar vi hem den så gör man ett litet ryck i tabellen och lämnar bottenstriden i alla fall tillfälligt. Det är ju många matcher kvar och det är tufft motstånd hela tiden, säger Stefan Rehn, Jitex tränare.

I våras fick ni stryk med 1-0 på bortaplan vad ska ni göra för att ta revansch?
– Mallbacken är farligt i sitt omställningsspel och har snabba spelare att se upp med. Vi känner varandra ganska väl och vet att det blir en tuff match, det är bara att ta på blåstället och kriga hela matchen igenom.

Mallbacken har 12 poäng och skulle med en vinst komma upp jämsides med Jitex, samtidigt ta ett kliv ovanför strecket och lämna över nedflyttningsplatsen till kommande motståndaren Kristianstads DFF. Ingen underdrift att säga att det är en mycket viktig match för flera lag. Mallbackens IFs tränare Stefan Johansson vill dock tona ner betydelsen lite.
– Visst är den viktig men det är ingen sådan ödesmatch som många vill ha den till. Det återstår sex omgångar efter ikväll och det är således många poäng kvar att spela om.

Så hur är känslan inför kvällens match?
– Mycket bra, vi är i bra form och vi vet vad vi har att vänta mot Jitex som är ett mycket fysiskt spelande lag. Det ska bli kul att komma ner till Mölndal och spela på Jitex´ nya arena. Vi har förberett oss inför uppgiften och tränat i Sunne där man precis lagt nytt konstgräs så den biten oroar oss inte nämnvärt, säger Stefan.