FFC Frankfurt inför ligapremiären: - Vi åker inte ut...

Bundesligas nya säsong inleds på söndag och de tyska klubbarna har presenterat sig. Klassiska FFC Frankfurt har missat sina höga mål att vinna såväl liga som cup och åtminstone kvalificera sig till UEFA Women´s Champions League de senaste säsongerna. Det var en betydligt mera nertonad ordförande Bodo Adler vid presskonferensen i veckan.

För ett år sedan stack han fram hakan. Frankfurt skulle i princip vinna allt. I år sade han med litet förläget leende och mild ironi:
- Jag förväntar att vi inte åker ut.

Laget pallade inte för favorittrycket. Först avskedades tränare Sven Kahlert och innan serien var slut även efterföljaren Philip Dahm.
I år heter tränaren Colin Bells, och mycket riktigt är han engelsman, har dock spelat och tränat i Tyskland mesta tiden av karriären. Han är 52 år och kommer närmast från sina första år som damlagstränare i Bad Neuenahr.

Manager Siegfried Dietrich berättade att FFC Frankfurt har en budget på 1,8 miljoner euro (c:a 15,7 SEK) med Commerzbank som största sponsor.
Hemma-arenan Stadion am Brentanobad håller på att moderniseras för i allt c:a 13 milj euro med bland annat ny belysningsanläggning och två nya konstgräsplaner varav A-planen flyttas närmare huvudläktaren. Det ska vara klart 2015.
Fram till dess är publikkapaciteten knappt 3.000 men Siegfried Dietrich hoppas på cirka 2.000 i publikgenomsnitt den kommande säsongen, inte minst mot bakgrund av det stora intresset Tysklands damlandslag rönte under tevesändningarna från EM i Sverige.