Piteåseger på tilläggstid

Josefin Johansson gjorde alla tre målen och June Pedersen var delaktig i två när Piteå IF besegrade Kristianstads DFF med 3-2 (1-1) på söndagen. Kristianstad kvitterade två gånger men på tilläggstid vräkte Josefin Johansson in målet med ett mäktigt skott på helvolley.
Piteå IFs tremålsskytt Josefin Johansson. FOTO: Fredrik Hasselgren (arkiv)

Det började lika bra som det slutade för hemmalaget. Efter bara två minuters spel nickade Josefin in 1-0 på ett inlägg från June Pedersen.
Det tog drygt en kvart för Kristianstad att hämta sig från den chocköppningen. Efter en halvtimme kvitterade Margret Lara Vidarsdottir med ett skott via ribban bakom Lydia Williams i Piteå-målet. I samma veva skadade sig Lisa Klinga och tvingades blir utburen på bår och ersatt med Johanna Andersson.
Fransisca Ordega var den mest aktiva i Piteås anfall och hon var nära att bryta igenom när Kristianstad-backen Sif Atladottir i sista stund han ikapp.
Det blåste på LF Arena och det gjorde June Pedersens hörnor ännu farligare än de brukar men Hedvig Lindahl i KDFF-målet lyckades väl i luftrummet, även när Clara Markstedt kom fri i början av andra halvlek.
Några minuter senare skaffade sig Josefin Johansson ett läge för att precisionsskjuta in 2-1 via bortre stolpe.
Något turligt hamnade bollen hos Linnea Liljegärd när hon kvitterad till 2-2 i 63:e minuten. Hon hade ett annat bra läge som missades fem minuter senare.
Matchen såg ut att sluta 2-2 även om Piteå hade spelet mot slutet men så i första tilläggsminuten fick Piteå ytterligare en hörna. När June Pedersen lägger dem blir de nästan lika farliga för motståndarna som en straff. Den här gången rensades bollen ut men till Josefin Johansson som drog till med ett jätteskott som inte ens Hedvig Lindahl hade chans att rädda.

Så här kommenterar tränarna matchen efteråt.

Elisabet Gunnarsdottír, Kristianstads DFF:
- Vi släpper in ett tidigt mål och det är aldrig en optimal öppning. Men vi jobbar oss in i matchen och kvitterar till 1-1. Sedan är det en förväntad matchbild där spelet är jämnt. Vi visste att dom var starka på fasta situationer. Piteå ville mer än oss idag och lyckas avgöra i slutet efter en hörna.

Stellan Carlsson, Piteå IF:
- Vi är starka mentalt just nu och krigar på bra. Trots att vi tappar ledningen två gånger ger vi aldrig upp. Egentligen har vi varit starka hela hösten och även om det låter lite tråkigt att säga det är försvarsspelet nyckeln för oss just nu, där är vi riktigt starka.

Tremålsskytten Josefin Johansson:
- Det är givetvis alltid skönt att göra tre mål och ännu skönare att vi vinner matchen. Timingen och löpningarna in i straffområdet är en av mina styrkor och det fick jag utdelning på idag.