Jitex borta inget blindskär för LdB FC Malmö

LdB FC Malmö befäster serieledningen efter dagens vinst borta mot Jitex med 2-0. Skånskorna har nu fem poäng ner till Tyresö, som har en match mindre spelad.
T v LdB FCs Elin Rubensson i kamp med Jitex´ Fridolina Rolfö. FOTO: Per Friske, Bildbyrån.

Tyska landslagsstjärnan Anja Mittag, som nyss skrev på ett nytt kontrakt, gav LdB FC Malmö ledningen efter 23 minuter. Det blev det enda målet före halvtid. I andra halvlek ökade sedan schweiziskan Ramona Bachmann på till 2-0 efter 58 minuter, ett resultat som stod sig hela matchen.

Båda målen kom till efter returer från räddningar av Jitex unga målvakt Jennifer Falk. Och när spelare som Mittag och Bachmann får chanser på returer sitter bollen ofta till slut.

Stefan Rehn, tränare för Jitex, var trots förlusten ändå rätt så nöjd med dagens insats.
–Försvarsmässigt gör vi en bra insats. Och vi står upp rätt okej hela matchen spelmässigt.

Jitex har också några chanser som man bränner.
––Vi har ett friläge efter fem minuter som vi missar, vi hade behövt sätta det. Vi har även ett bra läge i andra halvlek som vi inte sätter. Ska man ta poäng mot Malmö måste man sätta sina chanser. Det är dock inte oförtjänt att Malmö vinner, inte alls. Det är ett riktigt bra lag.

Rehn berömmer återigen sin unga målvakts insats.
–Jennifer visar imponerande mod idag, hon växer hela tiden.

LdB FC Malmö går in till landslagsuppehållet med serieledningen. Medan Jitex ligger på en tiondeplats, med tre poäng ner till nedflyttningsplats.

Anm: Årets högsta publiksiffra, 923, och sponsorer hade lovat att betala 3 kr för var och en, ett välbehövligt tillskott i klubbkassan