Piteå IF nära säkra kontraktet i Örebro

Piteå var på väg att förnya det damallsvenska kontraktet borta mot KIF Örebro.1–0 ledningen stod sig ända till sista minuten, då höll sig Sanna Talonen framme och kunde kvittera till slutresultatet 1-1.

– Det är självklart trist när vi höll ledningen så pass länge att släppa in målet i den 90:e, men sett till matchen och att KIF Örebro har gått bra så är vi nöjda med poängen, säger Piteås målskytt i matchen Sofie Persson till damfotboll.com efter matchen.

Piteå har gått bra på hösten och kunde via seger borta mot KIF Örebro ha förnyat det allsvenska kontraktet. I den andra halvlekens 55:e minut kom möjligheten som såg ut att bli matchavgörande. Hallbera Gisladottir kastade inkastet till June Pedersen som såg Sofie Persson.

– Jag såg att deras backlinje låg högt upp och tog en löpning bakom, June slog ett hårt och bra inlägg som jag mötte med pannan, berättar Sofie Persson om målet.

Det höll på att bli det matchavgörande målet, men i 90:e minuten fixade Sanna Talonen kvitteringen och de bägge lagen delade på poängen. Poängtappet till trots har det gått bra i höst för Piteå och vi frågade Sofie Persson om anledningen till den bra hösten kontra den mindre bra våren.

– Vi har fortsatt och spelat bra försvarsspel och inte släppt in några slarvmål i kombination med att vi har tagit vara på våra lägen. Vi är trygga i vårt försvarsspel och mindre otrygga med bollen. Vi är svåra att slå, tror Sofie Persson.
– Överlag i den här matchen mot KIF Örebro stod de för bollinnehavet och vi försvarade oss bra, fortsätter Sofie.

Närmast väntar Tyresö hemma för Piteå som i omgången därefter har Mallbacken hemma innan man avslutar med Jitex borta.

– Vi ska se till att avsluta snyggt hemma och vi har nära att ta vinna mot Ldb FC Malmö hemma och varför intedå ta poäng av Tyresö, har vi bara den lilla turen och fortsätter spela bra i försvaret, säger Sofie Persson som var nöjd med lagkamraterna i backlinjen och den kollektiva laginsatsen.

För KIF Örebros vidkommande väntar LdB Malmö borta.

ANDERS ANDERSSON