Damallsvenska målvakter till USA

USA möter den 20 oktober Australien i damlandskamp i San Antonio, Texas. Australiens förbundskapten Hesterine de Reus har kallat två målvakter från Sverige som alltså missar den sista omgången i Damallsvenskan.

Det är Piteå IFs Lydia Williams samt Linköpings FCs Brianna Davey.

Den 20 oktober råkar vara sista speldag i Damallsvenskan. Piteå IF möter då Jitex borta medan Linköpings FC tar emot Tyresö. Linköping har tredjeplatsen i Damallsvenskan fem poäng efter Tyresö och kan med sin fina form kanske ruska om Tyresö i den sista omgången. Det lär bli Lina Ringshamre som får ta plats mellan stolparna i Linköpingsmålet när man ta emot Tyresö FF på hemmaplan.

Martin 2013-10-15 13:39

Jaha, där missade vi förmodligen chansen att gå obesegrade genom serien, va ju själve f-n att det damallsvenska spelschemat är bortkopplat från vad som händer utanför landets gränser. Inget ont om Lina R och vem vet hon kanske gör sitt livs match men det är förstås en stor försvagning för LFC med henne i mål istället för Davey.

Är inte en enda av Tyresös amerikanskor uttagna förresten eller har de kanske 'fixat' så att deras spelare ska slippa landskampen med anledning av CL eller nåt d y l ?

Är det förresten så att Damallsvenskans spelschema ska vara synkat med internationella matcher f o m nästa säsong som jag har för mig jag läst nånstans ?

Anette Börjesson 2013-10-15 14:47

Kanske åker Tyresöspelarna Christen Press, Megan Klingenberg, Ali Krieger och Whitney Engen direkt ifrån Paris till USA och samlingen med landslaget inför de tre landskamperna USA ska spela mot Australien 20 oktober, Nya Zeeland, 27 oktober och den 30 oktober?

Rufus 2013-10-15 15:16

Måla inte fan på väggen, bäste Martin! Jag tror inte allt hänger på vem som vaktar målet mot Tyresö, det är hela försvarsspelet som måste vara 100-procentigt och lite till. Önskeläget vore förstås att ha Sofia Lundgren mellan stolparna, hon är ju bland de fem bästa damfotbollsmålvakterna i världen. Men nu är det som det är och vi unnar Lina Ringshamre att få vara med om Årets Upplevelse!

Coach 2013-10-15 18:48

Klart att Tyresö "fixat" det Martin - dom har ju degen och kontakterna...;)