Mallbacken åker ut

Ett mål i Piteå avgjorde köstriden i Damallsvenskan. Hemmalaget vann med 1-0 över Mallbacken, som behövt det omvända resultatet för att teoretiskt kunna spela om kontraktet mot LdB FC hemma om en vecka. Riktigt nära ens poäng var aldrig Mallbacken spelmässigt

Till det bidrog även att Blakely Mattern fick sitt andra gula kort en kvart före slut.
Om det inte varit för målvakten Katie Fraines storspel hade Piteå IF inte behövt nöja sig med uddamålsseger.
Mallbacken-målvakten hade även hjälp av ribba och stolpe, första gången efter 8 minuter när Emilia Appelqvist nickade i ribban efter en som vanligt farlig Piteå-hörna, andra gången i början av andra halvlek när Sofie Persson sköt i stolpen och tredje när June Pedersen satte sin frispark i ribban. Däremellan som sagt flera avslut av bl a Fransisca Ortega som Katie Fraine räddade.
Mallbackens bästa chans att ta ledningen hade Emmie Johansson i mitten av andra halvlek med ett närskott som Lydia Williams räddade till hörna.
Matchens enda mål kom tio minuter före slut när Josefin Johansson omsatte Sofie Perssons framspel till 1-0.

Stellan Carlsson, tränare Piteå IF:
- Jag tycker vi gör en bra match, trots lite för mycket tekniska fel i första halvlek. I andra lyfter vi spelet, men vi har svårt att få hål på ett disciplinerat och hårt arbetande Mallbacken. Men jag tycker att vi har ett initiativrikt anfallsspel och är som vanligt noggranna bakåt.

Stefan Johansson, tränare Mallbackens IF:
- Vi har haft marginalerna emot oss och är en liten klubb med små resurser. Idag möter vi ett energifyllt Piteå och förlorar. Nu åker vi ur serien och det är långt hem, givetvis känns det tungt just nu. Ändå tycker jag att vi har gjort en bra prestation under säsongen. Vår resa har gått fort och vi har nästan samma lag som vann division 2. Nu ska vi bryta ihop och komma igen.

Frida Boström, lagkapten Mallbacken
- Utifrån våra förutsättningar har vi gjort en bra säsong. Det har varit tufft men det har ändå varit en fantastiskt rolig säsong i Damallsvenskan.

The Observer 2013-10-15 20:12

Ja, så blir det: olyckskorparna har, med viss rätt, kraxat länge om att detta skulle ske.

Men man ska dock komma ihåg att MIF spelade oavgjort mot Tyresö och vann mot Linköping på Strandvallen - inte så illa för ett "bottenlag"?!

Nu får Värmland (kanske t o m Karlstad?) bestämma sig om de vill ha ett lag i damallsvenskan och ta konsekvensen av det - öppna "lädret" och sponsra MIF Sunne.

MIF är enda laget som tagit sig upp i högsta serien fyra gånger - det kan bli en femte, räkna aldrig ut Mallbacken, som en rubrik löd i Marta!

Kämpa på jänter och välkomna tillbaka!