Straffsnack och missade chanser

LdB FC Malmö föll hemma mot Wolfsburg med 1-2. Diskussionerna efter matchen handlade om situationen där Wolfsburg fått den avgörande straffen men också hur LdB FC inte lyckades förvalta sina många målchanser.

Wolfsburgs försvarare Nilla Fischer var lättad efter återkomsten till gamla hemstaden Malmö. Wolfsburg hade, trots hackande spel, lyckats vinna med 2-1.
- Det handlar om att ha lite flyt, det tycker jag att vi har idag. Det är tufft där ute, LdBgör det bra. Vi är väldigt nöjda med segern, sade Fischer efter matchen.

Fischer fick medhåll av sin tränare.
- Jag är glad över att vi vann, vi hade tur. Malmö har perioder där de skapar mycket och har bra tryck. Vi hade en chans i den första halvleken och gjorde ett mål, konstaterar Ralf Kellerman efter matchen.

LdB FCs tränare Jonas Eidevall sade följande när han ombads summera matchen:
- Överlag är jag väldigt nöjd med hur vi genomför den. Hur du än mäter så kan alla se att vi är bättre och vinner statistiken. Sen är jag så klart missnöjd med att vi inte konverterar våra chanser bättre – det hade vi behövt för att få det resultat vi verkligen hade önskat. Nu gör vi inte det, då är vi glada för att vi får 90 minuter till, sade Jonas Eidevall efter matchen.

Givetvis väcktes frågor om straffen som Wolfsburg fick, där Alexandra Popp såg ut att falla väldigt lätt i en duell med Malin Levenstad.
- Ur mina ögon kan det aldrig vara straff. Det är så klart tufft för Malin eftersom att det är den typen av försvarsspel vi jobbar med, att vi måste våga gå in och använda kroppen. Då känns det dubbelt då vi blir bestraffade och inte belönade för det, sade Eidevall och LdB FC enda målskytt i matchen, Ramona Bachmann, höll med.
- Jag står långt ifrån, men straffen som hon blåser ser absolut inte ut som en straff..

Eidevall konstaterade också att ser man utifrån hur matchbilden ser ut kommer hans lag att vara det som sover bäst inför returen men tillade också att man måste sätta sina chanser för att vinna i Tyskland.
- I de här matcherna måste vi kunna konvertera chanserna bättre. Men skulle Melis få lika många chanser i returen så kommer hon kanske göra mål på fyra av fyra.