"Vi fick göra som vi ville, men inte mål"

Igår förlorade LdB FC Malmö den första av två åttondelsfinaler mot regerande Champions League-mästarlaget Wolfsburg. Slutresultatet skrevs till 1-2 vilket innebär att LdB FC Malmö måste göra minst två mål i Wolfsburg på onsdag. Vi tog ett snack med en av anfallsspelarna – Anja Mittag.

I somras firade Anja Mittag EM-guldet med det tyska landslaget. Igår några veckor innan hon och LdB FC Malmö säkrat det damallsvenska guldet, fick hon känna på hur det är att förlora mot ett tyskt lag. Men när vi tog ett snack med fjolårets skyttedrottning i Damallsvenskan var hon kanske en smula irriterad över LdB FCs många missar i den första åttondelen, men absolut inte uppgiven.
- Det känns jättetråkigt, det är orättvist tycker jag. Vi hade så många bra chanser. Det är svårt, men vi har chansen. Jag tror att de har mycket respekt för oss.

Mittag hade ett riktigt bra läge att ge LdB FC ledningen tidigt i gårdagens match.
- När man missar en sådan chans så tidigt i matchen tänker man ”det kommer komma en chans till och en chans till och...” säger Mittag och erkänner sedan att det blir en viss frustration när hon ser boll på boll smita just utanför målburen.
- Jo, visst blir man frustrerad, visst är det så. Det kändes som att vi kunde göra vad vi ville där framme – men inte mål. Men deras målvakt gör en jättebra match, de kan tacka henne för vinsten, säger Mittag och rycker lite lätt på axlarna samtidigt som hon slänger iväg några rader på tyska mot Wolfsburgs-spelarna som sitter just bakom oss och äter ur sina medhavda matlådor.

Gårdagens förlust var LdB FC Malmös första förlust på hemmaplan den här säsongen. Anja Mittag ler lite när vi påpekar det och skyndar sig att säga:
- Vi spelade inte på vår riktiga hemmaplan idag, det var därför – det är förklaringen.

På onsdag är det bortaplan fast hemma i Tyskland som gäller för Mittag - men inte för LdB FC Malmö. Då måste den tyska måldrottningens lag göra minst två mål för att vända denna åttondelsfinal till sin fördel.
- Det är möjligt, är de sista orden Mittag säger innan hon lämnar intervjun och börjar ladda för returen i Wolfsburg.

Håkis 2013-11-10 16:45

Om Wolfsburg inte var i form men trots det vann med 2-1 mot Malmö i Malmö,vad blir resultatet på Onsdag om Wolfsburg är i form igen?2-1 till Malmö?Eller klar seger för Wolfsburg?Det blir intressant i varje fall