Tyresö testar kamerunsk landslagsback

25-åriga Ejangue Siliki med 36 A-landskamper för Kamerun ansluter i januari för en månads provträning i Tyresö FF

- Vi har letat just nu efter en defensiv spelare som kan spela på flera positioner. Det vi sett av Ejangue visar prov på snabbhet, styrka och funktionell teknik, säger TFFs tränare Tony Gustavsson till föreningens hemsida.
- Att Ejangue dessutom varit lagkapten i sitt landslag tyder på att hon också har den rätta personligheten. Det ska bli spännande att följa under försäsongen och se om hon har förmågan att anpassa sig till vår spelidé och det höga tempot.

Tyresö Fotboll har bjudit in Ejangue för en månads träning innan slutgiltigt beslut tas om framtiden där Tyresö har säkerställt en exklusivitetsklausul till ett visst datum.
Ejangue är framförallt ytterback med han även stor erfarenhet av att spela både mittback alternativt som defensiv mittfältare. De senaste åren har hon spelat i Ryssland, bland annat tillsammans med Vero Boquete. Den senaste klubben Ejangue representerat är FC Rossiyanka, laget som 2011 nådde 2011 16-tondelsfinalen i Champions League och 2012/2013 nådde laget kvartsfinal. 2010 blev Ejangue både ligamästare och cupvinnare i Kamerun. På den internationella meritlistan finns även OS i London 2012 då Kamerun mötte Brasilien, England och Nya Zealand i gruppspelet.

FOTNOT: För ett par veckor sedan skrev Eskilstuna United kontrakt med Gaelle Enganamouit, en annan kamerunsk landslagsspelare.

Olle 2013-12-28 16:18

Inget ont om henne men man kan fråga sig om pengarna börjar tryta i Tyresö. Det är ingen världsspelare direkt.

Ubbe 2013-12-28 21:12

Helt rätt Olle det är kaos i klubben!! Dom drar in på allt hela lag under det allsvenska laget har lämnat