FC Rosengård garderar för skadade målvakter

Mästarlaget FC Rosengårds båda målvakter Thora Helgadottir och Zecira Musovic är skadade, något som gett en ung målvakt ifrån Kroatien chansen att visa upp sig i Malmö.

Erling Nilsson, kubbens fotbollsansvarige förklarar läget:
–Thora har haft problem med ett knä under en längre period men vår sjukgymnast säger att hon snart kommer att vara helt ok. Hon har fått en cortisonspruta och kör rehabträning nu. Zecira som är vår backup skulle in och göra en titthålsoperation och kom ut med gipsad fot. Hon lär inte vara i speldugligt skick förrän framme i april-maj och det är av den anledningen vi nu söker en målvakt. Igår körde Doris Back, målvakt ifrån Kroatien, sitt första pass med laget och vi räknar med att hon ska vara här i ungefär 14 dagar och träna med oss, sen får vi se.

I nästa vecka kommer isländskan Glódís Perla Viggósdóttir för att träna med FCR. Är hon ett nytt stjärnskott som ska ta plats i truppen?
– Glódís har varit hos oss förut och är en spelare vi håller ögonen på, men än så länge är hon bara här för att träna en period med oss. Det gäller att ha lite framförhållning, säger Erling.

Lisa Ek som blev skadad 2012 verkar nu vara på väg tillbaka på allvar och har fått sitt kontrakt förlängt. Blir hon att räkna med i laget under våren?
– Lisa har kämpat länge och väl och nu ser det ut som att hon kan gå in i spelövningar i nästa vecka. Hon har haft ett långt uppehåll och det ska bli kul att få henne tillbaka på plan, vi får väl se hur lång tid hon behöver för att hitta tillbaka i god form.

FC Rosengård åker till Tyskland för att spela träningsmatch i början av februari. Ett träningsläger väntar i Turkiet därefter. Första matchen på Malmö IP som har en nyanlagd konstgräsmatta spelas i mars då KIF Örebro står för motståndet i Svenska Cupen.