Tredje gången gillt…

Avsliten hälsena, två missade landslagsläger – men det var ändå inte kört för Josefin Johansson. - Jag svävade på små moln, berättar hon när kallelsen till damlandslagets Frankrike-resa kom.
Josefin Johansson redo för landslaget. Foto: Fredrik Hasselgren

2011 gick hälsenan av, nu är Piteå IFs Josefin Johansson tillbaka med besked och har just tagits ut till landslagstruppen som ska till Frankrike om en vecka.
Den 7 september 2011 spelade hon med sitt PIF borta mot KIF Örebro. Tio minuter in i den matchen gick Josefins hälsena av.
– Ont gjorde det inte, inte när det hände. Det var bara smällen som man hörde. På något sätt stänger kroppen av och det gör inte ont, minns Josefin.

Det här var drygt två år sedan och jag funderar över om du överhuvudtaget kunde tänka att du efter skadan skulle kunna komma tillbaka så bra som du har gjort att sen kröna det hela med att bli uttagen i landslaget?
– Att över huvudtaget komma tillbaka blev ganska snabbt min första starka tanke. Landslaget? Nej, åt det hållet sneglade jag inte i det läget och gjorde det inte egentligen under förra året heller.

Men du hade kanske ditt bästa år i Piteå-tröjan under 2013 och blev också kallad till landslagets träningsläger på Bosön i december. Till det tackade du nej, då du sen länge bokat in semester. Trodde du att chansen skulle komma igen?
– Om vi tar det i ordning, så visst gick det bra ifjol men det är lätt att prestera bra när hela laget gör det. Kallelsen till Bosön var absolut inget jag hade väntat mig. Jag trodde nästan att jag gjort mitt i de sammanhangen, det var trots allt några år sedan jag var med i något av de yngre landslagen och att få chansen i A-landslagssammanhang trodde jag var överspelat för mig, säger Josefin ärligt.

Sen kom en ny kallelse till ett läger i januari som inte blev av. När Frankrike-truppen togs ut fanns du inte med från start men så kom öppningen när din namne Josefine Öqvist tackade nej av familjeskäl. Man kan väl säga att det är tredje gången gillt för dig nu Josefin?
– Ja och det är hur kul som helst. Jag fick kallelsen efter vår morgonträning igår (tisdag)så det kändes som jag gick på moln resten av dagen på jobbet.

Josefin jobbar som hårfrisörska, ett jobb som hon kombinerar med fotbollen än så länge.
Hur stor chans tror du att det är att du får debutera i landslaget borta mot Frankrike?
– Jag har ingen aning och vill inte heller spekulera i det. Jag åker med och tänker göra så bra ifrån jag bara kan och räcker det till att få speltid är jag redo, säger Josefin avslutningsvis.