Linköpings FC drar i österled

Precis som i fjol vid denna tid packar damerna i Linköpings FC sina trunkar för att styra kosan mot Finland. Det är aktuellt nu i helgen för fyralagsturneringen i Erikkilä, Finlands största träningscenter, som ligger mitt emellan Helsingfors och Tammerfors. De övriga kombattanterna i träningsturneringen är de inhemska topplagen Åland United och PK 35, och danska Fortuna Hjørring, som LFC besegrade förra året, exakt som man gjorde med Åland United.

LFC kommer till Erikkilä med en något rumphuggen trupp. Som bekant slet Linda Sällström av ett korsband under vistelsen i Thailand, medan Magdalena Ericsson mycket oturligt fick en ledbandsskada i matchen mot KIF Örebro i lördags. Frågan är då om Sveriges representanter ska lyckas vinna turneringen för andra året i rad, Kanske inte helt omöjligt om man ser på resultaten hittills i årets träningsmatcher: 3-0 mot Thailand och 7-0 mot Örebro.

Den som är intresserad av att följa Damallsvenskans trea 2013 live kan söka upp finländska webb-tv-kanalen huuhkaja.tv. Linköpings matcher sänds (obs svensk tid!) enligt följande:
Fredag 21/2 LFC – Åland United klockan 15.00
Söndag 23/2 LFC – PK 35, klockan 12.30

Även de andra matcherna – med Fortuna Hjørring inblandat - kommer att televiseras. Håll koll på huuhkaja.tv i helgen!