Pernille Harder 4-målsskytt

Linköpings FC inledde sitt finska läger i Eerikkilä med att besegra mästarlaget Åland United med hela 8-0, varav Pernille Harder svarade för hälften av målen.

– Första halvlek är en av de mest intensiva genomföra halvlekarna jag har sett från vår sida. Aggressiviteten i försvarsspelet är ytterligare ett snäpp bättre än förra veckan mot Örebro. Det som också är positivt är att vi skapar väldigt många klara målchanser. Men vi måste fortfarande bli bättre på att värdera rytmen i vårt anfallsspel, säger tränare Martin Sjögren till LFCs hemsida.

Kristine Mindes mål gav 3-0 och 6-0, Stina Blackstenius 4-0 och Fridolina Rolfö 8-0. Det var hennes första mål i LFC-tröjan.

Rufus 2014-02-21 20:37

Åländskorna var totalmanglade i 80 minuter, när det stod 8-0 till Linköping. Då reste man sig från "dödsbädden" och satsade allt på en tokoffensiv, som ruskade om ett proppmätt men konfunderat LFC litegrann.. Kul också för Fridolina "Fritte" Rolfö att få sätta en balja för sitt nya lag. Om inte östgötskorna slarvat bort så många chanser kunde det (bevare oss väl) ha stått 16-0 till segerlaget. Fast någon måtta får det ändå vara i förnedringens stund..

Nej, det var inte Finlands dag idag - inte heller i Sotji!

Martin 2014-02-22 02:43

Storvinster i all ära men det mest glädjande beskedet är ju ändå helt klart att Magda Ericsson INTE drabbats av en korsbandsskada utan 'bara' en ledbandsskada. Oerhört skönt att hon nu förmodligen kan vara tillbaka redan till seriestarten för det är många tuffa matcher direkt från start och hon behövs verkligen.