Jakobsson näst sist i Bundesliga

Sofia Jakobssóns BV Cloppenburg förlorade tidigare i veckan 1:3 hemma mot Essen och befinner sig numera på elfte och näst sista plats i tyska Bundesliga. I toppen tappade Nilla Fischers Wolfsburg tre viktiga poäng i München medan Djurgårdens förra målvakt Guðbjörg Gunnarsdóttir har vunnit båda sina första bortamatcher med Turbine Potsdam.

- Jag kände direkt att det är högt tempo här, det är absolut en av europas bästa ligor om inte den bästa, säger Guðbjörg om Bundesliga när damfotboll.com når henne efter gårdagens 2:0 seger hos USV Jena.

'Gugga' som hon kallas har haft en fantastisk början på sitt Tysklands-äventyr och vunnit två inomhusturneringar med Potsdam innan serien åter har kommit igång nu. Mellan inomhusspel och första Bundesligamatchen hann man även spela FC Rosengård och vinna lätt med 4:1 på träningsanläggningen vid Luftschifffahrtshafen i Potsdam

- Vi är väldigt bra tränade och har en stor och bred trupp med många bra spelare, förklarar isländskan. - Jag tycker vi visade i de två omgångarna att vi är bättre lag än de vi har mött.

Julia Simic och Genoveva Anonma gjorde målen i Jena som gav Potsdam en 22-timmars serieledning tills Frankfurt spelade mot Freiburg. Antonia Göransson fick äntligen spela en match från start igen efter en längre tid, men hon verkade osäker och nervös och byttes ut redan efter 45 minuter till förmån för Anonma som gjorde ett fint nickmål.
Frankfurt vann med 3:0 på söndagsförmiddagen efter mål av veteranen Kerstin Garefrekes och landslagsspelarna Lira Alushi (tidigare Bajramaj) och Celia Sasic (tidigare Okoyino da Mbabi).

Nilla Fischers Wolfsburg förlorade redan i onsdags sin första match för säsongen - 1:3 borta mot Bayern München, vilket lämnar fjolårets triplevinnarna fem respektive fyra poäng bakom ledarduon Frankfurt och Potsdam. Olivia Schough väntar fortfarande på sin debut i Bundesliga för Bayern pga av ett löparknä.

BV Cloppenburg med Sofia Jakobsson tappade en placering och är just nu nedflyttningshotad. Konkurrenterna Hoffenheim vann borta mot ligans i särklass sämsta lag VfL Sindelfingen med hela 5:0 och är nu 10:e lag.

Svenskorna ska nu åka till Algarve och det gör även Guðbjörg Gunnarsdóttir.

- Jag ser verkligen fram emot Algarve, det är en rolig turnering med mycket bra och intressanta matcher, säger 'Gugga'.

- Det blir kul att börja mot Tyskland där vi har allt att vinna. Jag hoppas att jag får mycket speltid, vi har en ny tränare som jag självklart visa mig för.

28-åriga isländskan har gjort sig hemmastadd i Tyskland och har även hittat ett nytt favoritfik i Potsdam. Det tillhör en amerikansk kedja som håller på att etablera sig i Sverige. I mars väntar spel mot italienska AFD Torres i Champions-League-kvartsfinalen.