Danmark chanslöst mot Sverige

Sverige vann sin första match i Algarve Cup lätt med 2:0 mot Danmark. Matchen var i princip avgjord efter 20 minuter och mål av Kosovare Asllani och Charlotte Rohlin.

Danmarks problem i EURO 2013 har varit att skapa målchanser i den sista tredjedelen av planen. Drygt åtta månader efter EM kvarstår problemet. Utan Linköpings målspruta Pernille Harder (skadad och hemma) och ordinarie lagkaptenen Line Røddik Hansen var Sverige under större delen av matchen klart bättre och hade med lite mer tur och skärpa i avslutningarna kunnat göra fler mål.

De båda svenska målen föll efter fasta situationer. Först nätade Kosovare Asllani och sedan var det Charlotte Rohlins tur efter en frispark av dagens vänsterback Elin Rubensson. Den andra halvleken blev en transportsträcka.
Sett över hela matchen var Danmark en besvikelse och Sverige vann mer än välförtjänt. På fredag väntar världsettan USA.

Rufus 2014-03-06 11:33

Vem som gör målen i en landskamp är kanske av mindre betydelse, även om rätt ska vara rätt. Samtliga svenska nyhetskällor, utom damfotboll.com och Östgöta Correspondenten, var snabba med att tillskriva Nilla Fischer 2-0-målet. Enligt Charlotte Rohlin var det dock hon som hade sista "huvudkontakten" med bollen innan den gick i mål, så man får tromer på målskytten än på TT, SvT och andra, synsvagare medier...

mia.e. 2014-03-06 19:37

Det lät som det kanske först noterades på Fischer, men det är i så fall korrigerat redan, då målet är noterat på Charlotte Rohlin i matchrapporten på Fotbollsförbundets sida. Kul för Charlotte Rohlin!

mia.e. 2014-03-06 19:40

(...och för oss också förstås, som följer, men det är ju så givet att det nästan inte behöver sägas) Heja Sverige!