Gunnarsdottir om den isländska succén

Island slog det svenska landslaget i Algarve Cup och slutade därmed på en tredjeplats i turneringen. Damfotboll.com var på plats och fick se Sara Björk Gunnarsdottir slita hål i det svenska försvaret. Vi tog ett snack med FC Rosengård-spelaren efter matchen.
Sara Björk Gunnarsdottir jublar efter vinsten mot Sverige i Algarve Cup. Foto: Bildbyrån

Sara Björk Gunnarsdottir, till vardags i FC Rosengård, gjorde det första målet när Island slog Sverige med 2-1 placeringsmatchen i Algarve Cup.
− Det kom en boll från mittfältet och det fanns liten lucka mellan ytterbacken och mittbacken så bara, tjo, tunnel. Det var riktigt skönt och det gav oss massa energi, säger Björk Gunnarsdottir när vi fick en pratstund med henne efter matchen.

Och nog fick Island energi alltid. Av bara farten gjorde man 2-0 bara två minuter senare och efter det kunde Island hålla undan. Det dröjde till den sista ordinarie matchminuten innan Sverige kunde reducera, men Islands seger var aldrig riktigt hotad. När man väl ledde matchen visste våra grannar precis hur de skulle stänga av Sveriges snabba spel.
− De rör sig jättemycket och är snabba, men om vi ligger nära dem och är kompakta, då får de inte chansen att komma rättvända. Det försökte vi stänga, och dessutom försökte vi dra ner tempot – det gick jättebra, säger Gunnarsdottir.

Island slutade trea i Algarve Cup. Man placerade sig före såväl Sverige som Norge och USA, något som får ses som en stor framgång för det lilla ölandet.
− Vi har gjort en jättebra turnering och visat stor karaktär. Känslan i laget är riktigt bra, det är vår största styrka. Och vi vill så jättemycket, säger Gunnarsdottir och fortsätter sedan:
− Det betyder jättemycket att få slå Sverige. Och nu ändrar vi mycket i laget, vi har många nya spelare men det gick jättebra. Det känns viktigt att vi gjorde en så pass bra turnering, och jätte-jättekul.