Labbé redo för Jitex Mölndal

Idag, Långfredag, spelar KIF Örebro sin hemmapremiär i årets Damallsvenskan mot Jitex Mölndal med målet att revanschera sig efter förlusten senast, mot Eskilstuna United. Vi tog ett snack med målvakten Stephanie Labbé inför matchen.

Den kandensiska målvakten påpekar att man inte kan se Eskilstuna United som någon vanlig nykomling.
- Jag tycker inte att man kan se på det här laget som lycksökare som kommer hamna i botten, inte om du tittar på laget och värvningarna..säger Labbé.

För någon månad sedan slog KIF Örebro ut FC Rosengård ur Svenska cupen. I måndags förlust i Damallsvenskan mot Eskilstuna. Hur kan resultaten skilja så markant, och hur bra är egentligen KIF Örebro?
- Vi måste fokusera på oss själva och veta att vi kan vinna de här stora matcherna, vi måste hitta självförtroende som vi fick efter Malm-ömatchen och jobba framåt – det är en lång säsong.

Laget har, till skillnad mot ifjol, tippats högt upp i sluttabellen. Något Labbé också tror på:
- Det tror vi definitivt, vi vill vara bättre än förra året. Det vill alla, det finns ingen som säger "vi vill vara sämre än ifjol". Vi har förstärkt laget och har en starkare bänk. Men man måste ta det match för match, vi kan inte springa runt nu och tänka på var i tabellen vi kommer att vara i oktober.

Idag fredag väntar allstå Jitex Mölndal i KUF Örebros hemmapremiär. Labbé vet hur man ska slå laget fråm Västkusten.
- Vi måste sätta bollen i nätet. Vi spelar hemma och vi ska använda tryggheten vi får av att spela på vår arena. Nu är premiärmatchen ur vägen, med alla nerver, all nervositet och förväntan som byggts upp under fyra månader är ute ur systemet. Nu kan vi ta ett djupt andetag och slappna av, säger Labbé och avslutar:
- Vi måste spela vårt spel, när vi gör det och håller i bollen skapar vi chanser - och skapar vi chanser kommer vi att göra mål.