Mållöst i Birmingham

Tyresö FF får lämna Birmingham mållösa men med försvarsnollan intakt. Påskaftonsmötet mellan Birmingham och Tyresö slutade, precis som mötet mellan Potsdam och Wolfsburg, 0-0. Returen spelas nästa vecka i Tyresö.

Tyresö kom till spel i Birmingham med alla stjärnor tillgängliga. Spelare som Marta och Caroline Seger missade förra veckans damallsvenska premiär men startade dagens match. I ett blåsigt Birmingham tog Tyresö tag i taktpinnen direkt men skapade få chanser med sitt spelövertag. Marta och Veronica Boquete försökte i den första halvleken, men Birminghams 23-åriga målvakt Rebecca Spencer höll nollan halvleken ut.

I den andra halvleken kom Birmingham in i matchen bättre, man hade mer boll utan att man för den sakens skull bjöd på några riktigt heta chanser. En av de riktigt heta chanserna hade Tyresös Line Röddik Hansen, men hennes avslut i den 69:e minuten tog i ribban och närmare än så kom Tyresö inte ett ack så viktigt bortamål i denna match.

I slutet av matchen hade Birmingham chansen att göra mål efter ett par hörnor. Men matchen slutade 0-0.
Trots massivt spelövertag fick Tyresö FF inte hål på Birmingham i den första semifinalen i Champions League. Därmed kan vi konstatera att matchserien är vidöppen inför nästa veckas retur i Tyresö.
0-0 är på inget vis ett dåligt reslutat, men det betyder att Tyresö kommer till nästa veckas match utan att ha gjort mål på bortaplan. Om matchen i Tyresö skulle sluta oavgjord avgörs mötet på antalet gjort bortamål, om Tyresö och Söberg håller nollan i returen betyder det ingenting – om man däremot släpper in ett mål har Birmingham fördel enligt Uefas regelverk om bortamål.

Känslan är ändock att fördelen ligger hos Tyresö som avslutar dubbelmötet på hemmaplan. I Tyresö har man som bekant ett konstgräs man behärskar mycket väl. Senast Tyresö förlorade på hemmaplan var sommaren 2013, då mötte man FC Rosengård.


I den andra semifinalen möts Antonia Göranssons Potsdam och Nilla Fischers Wolfsburg. Även den första av två matcher dem emellan slutade mållös. Returen spelas nästa söndag, i Wolfsburg.

mia.e. 2014-04-19 17:31

...Och vilken rysare kommer inte det att bli. Låter som en publikmatch!

Thorsten Frennstedt 2014-04-20 10:48

Ja fler än 1.580 som kom till Damson Park kommer minst att dubblas på Tyresövallen. Hoppas inte historien upprepar sig som när Umeå IK förlorade finalen 2007 på grund av Arsenals bortamål medan matchen i England slutade 0-0.Tyresö måste göra två mål om Birmingham gör ett.

mia.e. 2014-04-20 23:44

Hade man möjlighet skulle man absolut gå och se matchen på plats, särskilt som Radiosportens Henriksson förespådde häromveckan att vi nog "kommer att konstatera att åren runt 2010-talet när alla de bästa spelarna sökte sig till Sverige var damallsvenskans 'Pax romana'." Hur kul skulle det inte vara att kunna säga "...och jag var där!" :) Följde Champions League semin i Tyresö 2014...
För mig måste det nog bli via radio/tv (vad det nu blir) igen, men lite avis är man allt på de som kommer att kunna vara på plats.
Tror inte att Henriksson har helt rätt, om att ALLT är över om några år, men den SAMLINGEN internationella världsspelare, i ett och samma lag, i huvudstaden, kanske det dröjer innan vi får se igen. Hoppas på vinst, så klart, men oavsett resultat, känns det som en fotbollsdag man inte får missa - dessa "åren runt 2010-talet"... :)
Hoppas fotbollsfansen går man ur huse i Stockholm och omgivning för att se matchen. För fotbollen, inget annat.

Rufus 2014-04-21 12:41

Jag är djupt imponerad av spelarna i Tyresö FF! Ett fotbollslag i sönderfall som med all sannolikhet når finalen i årets Champions League! Inte bara en prestation av Seger & Co, utan också en smått bisarr historia. Tummen upp för laget, men tummen ner för klubben och dess dödgrävare!

Thorsten Frennstedt 2014-04-21 15:02

Om det håller hela vägen är Tony Gustavsson självskriven som årets tränare för sitt ledarskap. Han har klarat att hålla ihop gruppen, ingjuta mod och självförtroende när hela havet stormat men såvitt har framgått inte offrat en mening av fördömmande på de som orsakat skeppsbrottet, vilket skulle varit frestande men inte gagnande.