Halv revansch för Kopparbergs/Göteborg

Linköpings FC väntade sig en ny vinst mot Kopparbergs/Göteborg FC efter att vunnit matchen i Svenska Cupen. Samtidigt som göteborgstjejerna hade ett kanonläge att dra ifrån i tabellen i den tredje omgången i Damallsvenskan. Resultat uteblev från båda hållen och (nästan) alla var besvikna med resultatet 1-1.

- Vi gör en bättre match den här gången sett över 90 minuter, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Stefan Rehn.

Med ett mål av Mariann Gajhede Knudsen stod Linköping som segrare efter första halvlek. Men det är otroligt vad ett underläge kan göra för ett lag. Göteborgsspelarna var som blodhundar i andra halvlek.

- Det kändes som om vi gick ihop och jobbade mer som ett lag i andra halvlek, säger Sara Lindèn som kvitterade för Kopparbergs/Göteborg.
Lagkapten Marlene Sjöberg påminner om en muskulös Lilla My på planen. Om Kopparbergs/Göteborg har Lilla My har Linköping Mumin i målet; något orörlig, men räddar ändå dagen. Utan Kathlyn Fraines insats i Linköpings mål hade hemmalaget kunnat dra ifrån tidigt i matchen.

- Vi är nöjda med vår målvakt, säger Linköpings Renée Slegers.

Andra halvlek bjöd på ett rejält fotbollsdrama. Kopparbergs/Göteborg får ett mål bortdömt och Linköpings Slegers missar en straff, som bara skulle suttit.

- Jag är så besviken nu, säger en uppgiven Slegers.

Båda lagens målsättning var densamma, de skulle vinna. Men lagen är mycket olika. Linköpings tjejer vinner i magnitud, de är större och starkare än västkustens stolthet.

- Men de är långsammare också, vi är tekniskt bättre. säger Marlene Sjöberg.

Det var ett fotbollsdrama utan like, båda lagen gjorde en otrolig insats. Göteborg hade mycket fler skott på mål, men Linköping slet och de båda förtjänade varsin poäng, även om ingen på planen var nöjd med resultatet. Den ende som inte hängde läpp var tränaren Stefan Rehn som faktiskt småskrattade under intervjuerna efter matchen.

Text: Nellie Jemn

Martin 2014-04-27 23:14

1-1 känns förstås bittert med straffmissen men med tanke på att 6 (!) spelare ur ordinarie startelvan är borta så känns det som en moralisk vinst för LFC som bör ge råg i ryggen för fortsättningen av seriespelet.

Nu är det OERHÖRT viktigt att slå Rosengård hemma om man inte ska vara helt borta från en guldstrid redan vilket förstås blir svårt även om förhoppningsvis någon av våra skadade spelare kan vara tillbaka då.

Enligt officiella matchstatistiken var det i princip jämt vad gäller skotten både utanför och på mål så jag vet inte om Göteborg var så 'överlägsna' där som artikelförfattaren ger sken av.

dimitrios 2014-04-28 11:12

Talking about "Statistics":
There are three types of lies - lies, damn lies and STATISTICS (Benjamin Disraeli).