Eskilstuna lockade storpublik hemma mot Jitex Mölndal

Det blev en återigen en stor publikfest på Tunavallen då Jitex Mölndal kom på besök. I ett härligt fotbollsväder fick de 2432 personerna på läktarna se hemmalaget skapa en farlig målchans redan efter två minuter. Det skulle dock dröja till den 27:e minuten innan man skulle spräcka nollan i matchen och segern var inte definitivt säkrad förrän det blev 2-0 i 86:e minuten.

Efter en farlig situation där den för övrigt storspelande Jennifer Falk i Jitex-målet tvingades att lämna en retur stötte Gaelle Enganamouit in ledningsmålet för hemmalaget. Dessförinnan har Jitex haft en farlig hörna och ett skott precis utanför.
Spelet i första halvlek vars annars relativt jämnt och det blev inte några större farligheter förrän i de sista minuterna före halvtidsvilan, då Jitexförsvaret med lite flyt och skicklighet från i första hand Emily Zurrer och Jennifer Falk, lyckades freda sitt mål från ytterligare påhälsning.

I andra halvlek var det gästerna som pressade på ordentligt och en kvittering var inte avlägsen. Men effektiviteten i boxen saknas hos Mölndalslaget och liksom i tidigare matcher har man väldigt svårt att komma till avslut. I slutet av matchen återtog Eskilstuna United kommandot och efter en hörna slagen av Sara Thunebro i den 86:e matchminuten nickade mittbacken Vaila Barsley in 2-0 . Därmed har nykomlingen tagit full pott i de tre inledande matcherna och skuggar regerande mästarlaget FC Rosengård i toppen.

Text: Kristofer Nilsson

FOTNOT: 2.432 är Damallsvenskans högsta publiksiffra hittills i år. Det är två personer mer än den sammanlagda publiken i de fem övriga matcherna den tredje omgången