Gustavsson inför finalen mot Wolfsburg

Tyresö är redo, man har laddat i Portugal sedan i söndags och förbereder sig för sitt livs match. Vi lät Tony Gustavsson delge sina tankar om matchen och Tyresötränaren passade även på att ge oss torsdagskvällens drömrubrik.

"Tyresö vann! Efter ett sanslöst drama finalslog man Wolfsburg med uddamålet". Så ser rubrikerna ut sent på torsdag om Tony Gustavsson får bestämma. Men då krävs det att Tyresö lyckas med sin plan och klarar av att stå emot Wolfsburg regerande Champions League-mästare .
- Jag känner mig lite tjatig men det är som jag sagt inför flera andra matcher; blir det en match som bygger på fysik, inlägg och duellspel så blir det tufft för oss. Vi måste försöka få det att handla om teknik och fart, lyckas vi med det kan vad som helst hända, säger Gustavsson till damfotboll.com.

Drygt två år har Gustavsson haft på sig att forma Tyresös lag.
- Vi har byggt för att stå här just nu, vi kommer inte vinna om vi försöker anpassa oss och ändra vårat spel. Vi måste jobba som vi gjort de senaste två åren. Med fart, teknik och mycket spel i djupled, säger Gustavsson och menar på att han inte har några ess i rockärmen:

- Spelmässigt är det svårt att ha det på den här nivån, jag är övertygad om att Wolfsburg läst in sig på oss. Det man kan ha är nya varianter vid fasta situationer. Vi har studerat hur Wolfsburg agerar på fasta, både offensivt och defensivt. Vi har några riktigt tekniska spelare och får vi till några hörnvarianter mot Marta, Vero och Press kanske vi kan överraska, säger Gustavsson och berättar att laget kommer ha en stängd träning under uppladdningen för att slipa på detaljerna,

Det har mer ofta än sällan blåst kring laget. Spelare har kommit och gått i ett näst intill galet tempo. Under våren har det mesta handlat om en ekonomisk krissituation.
- Det senaste halvåret har det varit minst lika viktigt för mig att vara en bra motivatör och inspiratör som att vara fotbollstränare, säger Gustavsson som gjort sig känd för att hålla långa, inspirerande, anföranden för såväl sitt eget lag som för journalister. Gustavsson berättar för damfotboll.com vilka knappar han kommer att trycka på innan laget äntrar finalarenan i Lissabon.

- Vi måste njuta! Det finns så mycket som ligger bakom att vi klarat av att ta oss hit. Många timmar av svett, slit, tårar, glädje, skratt, ilska och kamp. Sen gäller det att sticka hål på en bubbla, det finns en risk med väldigt mycket nervositet i spelarna. Då gäller det för mig att få dem att slappna av och samtidigt plocka fram vinnarskallarna. Få dem att våga vinna och offra allt, säger Gustavsson och fortsätter:

- Vi har haft en lång resa hit och vi är nöjda med att vi presterat så pass att vi står här. Men - nu är vi i final, vi är 90 minuter från pokalen, vi måste omfamna den känslan; känna lukten av segern, njuta av att vara där och inspireras av publiken.

Det står än så länge bara skrivet i stjärnorna hur Champions League-finalen 2014 kommer att sluta. På torsdag kväll vet vi om vi får användning av Gustavssons drömrubrik eller ej.