Diaz redo för nya utmaningar

Malin Diaz är redo för mötet med Skottland och hoppas på en plats i startelvan. Samtidigt försöker hon att inte tänka på klubbletandet som pågår i Sverige.
Malin Diaz t h tillsammans med Caroline Seger vid onsdagens träning i Skottland. FOTO: Bildbyrån

Malin Diaz gick på ungefär ett år i Tyresö från lovande talang till startspelare bland stjärnorna. Samtidigt som hon belönades med en plats i landslaget rullades krisen i klubblaget upp. Förra veckan drog sig Tyresö ur serien och det innebär att Diaz, som hade fortsatt kontrakt med Champions League-finalisterna, kommer att byta klubb i sommar.
– Jag försöker att inte tänka på det nu när jag är här utan fokusera på matcherna som kommer nu. Men, jag vet ju att min agent pratar med klubbar. Sen efter resan får han komma med en lista på de som är intresserade, jag får ta beslutet då, säger Malin Diaz när damfotboll.com träffade henne på plats i Skottland.

När Diaz gick till Tyresö inför säsongen 2013 sågs hon som en lovande talang med potential. Efter ett år på bänken tog hon sedan klivet in i startelvan och spelade flera viktiga matcher i Champions League under våren. Det gav eko i Europa.
– Det har kommit erbjudanden, men jag har valt att vara kvar i Sverige. Det har varit lite olika erbjudanden, typ klubbar från Tyskland. Jag fick erbjudanden efter matcherna i Champions League, men det var ett ganska lätt beslut att tacka nej, berättar Diaz.

Hon önskar två saker av sin nya klubb.
Att miljön ger henne lugn och ro
Att hon kan lägga allt fokus på det sportsliga cch möjligheten att fortsätta utvecklas.
– Jag vill fortsätta träna som jag har gjort. Det har varit en stor del av min utveckling, jag har kunnat spela fotboll 100%.

En sak till är viktig - speltid. Det där med att sitta på bänken och utvecklas har hon redan gjort.
–Nu när jag byter finns det andra tankar. Nu vill jag fortsätta växa, det känner jag inte att jag kommer kunna göra på en bänk på samma sätt som jag gjorde i Tyresö.

Hon erkänner att det pågår diskussioner med en del klubbar men samtidigt gäller det att ha rätt fokus och just nu gäller det landslaget.
–Jag hoppas att få spela. Sen är det jättebra spelare i laget och det är inte lätt att ta en startplats. Men man får göra sitt bästa på träningar och hoppas på det bästa, säger Diaz om sin egen målsättning inför matchen mot Skottland.
Lagets mål behöver vi inte fråga om - där gäller tre poäng.