Dahlkvists knä redan bättre när Konradsson landat

Lisa Dahlkvist har ett ont knä och därför har Umeå IKs Emmelie Konradsson flugits in till lägret i Glasgow. Under torsdagen verkade det dock vara mycket bättre med Dahlkvists knä och hon säger till damfotboll.com att hon hade kunnat spela om det var match imorgon.

Det svenska laget landade i Skottland i tisdags. Med på planet fanns Lisa Dahlkvist, som på träningen inför resan, hade dragit till något i knät.

- Jag tog bollen lite för långt ut på foten och vred till lite, så det drog i någon sena eller något. Då hade jag känningar när vi kom ner.

Vid tisdagens träning tränade Dahlkvist på egen hand. Igår, onsdag, kunde hon träna mer med laget men gick av när man skulle spela tvåmål. Då ringdes Emmelie Konradsson, som annars figurerar på mittfältet i Umeå IK, in till lägret. Men man valde att inte skriva ut Dahlkvist ur truppen utan förhoppningen är att knät ska hålla. Samtidigt ville man ha möjlighet att spela 11 mot 11 på träning och därför kallades Konradsson in.

Lagom till att Konradsson landat i Glasgow var Dahlkvists knä såpass bra att hon kunde delta i träningen fullt ut. Under dagens träning var Dahlkvist med hela träningen. När vi pratade med henne efter träningen var vänster knä lindat, men Dahlkvist bör kunna spela lördagens match.

- Ja, jag hade kunnat spela imorgon, tror jag - om inte ledarna har en annan plan, säger Dahlkvist som tror att matchen mot Skottland kommer bli tuff.

- De är väldigt bra organiserade, det är väl inte så konstigt när de har svenska tränare. Det kommer bli roligt att äntligen få möta ett bra lag igen som vill spela. Verkligen.

Känns det inte som att det kan bli en typisk Lisa Dahlkvist-match? Där det köttas mycket på mitten?

- Jo, verkligen! Jag skulle jättegärna vilja spela den. Det är kul när det smäller och man får springa av sig.

Innan vi släppte iväg Dahlkvist för vidare fokusering på knät passade vi på att fråga om matchens utgång.

- Vi borde ju vinna mot dem, på pappret. Men vi får absolut inte underskatta dem - det går inte att tro att vi ska vinna lätt över dem, avslutar Dahlkvist.