Besviken Signeul blickar mot returen

Skottland föll med 3-1 hemma mot Sverige och tappar därmed övertaget i kvalgruppen. Men förbundskaptenen Anna Signeul höjer ett varningens finger inför höstens retur i Sverige, Skottland tänker inte ge sig utan kamp.

Efter slutsignalen i matchen mellan Skottland och Sverige stannade Anna Signeul till vid den svenska pressen och gav oss sin syn på kampen vi fick se under lördagskvällen.

- Jag är oerhört besviken, framförallt för att vi släpper in två hörnor som vi visste att Sverige är bra på och hade förberett oss på. Jag tycker de fick enkla mål, säger hon strax efter slutsignalen.

Det började bra för Skottland i VM-kvalets nyckelmatch mot Sverige. Man skapade chanser, hade publiken i ryggen och kom tillbaka efter det tidiga svenska målet. Sedan gjorde Kosovare Asllani 2-1 och luften gick ur , i alla fall tillfälligt. När skotskorna samlat kraft i halvtid kom nästa kalldusch.

- Jag tycker vi gjorde en jättebra första halvlek, vi visar att vi spelar bra fotboll och att vi har bra spelare. Vi har fler chanser än Sverige, fler hörnor. Vi skulle haft åtminstone oavgjort i halvtid. Sen kommer vi ut och får ett tidigt mål emot oss, det är ett för enkelt mål, säger Signeul.

Efter 1-3-målet såg de trötta ut och pressades tillbaka av Sverige, kom Ibland upp i korta anfall men fick aldrig möjlighet att vila med bollen.

- Vi blir trötta, flyttar ner backlinjen och lyckas inte sedan flytta fram. Då blev det mycket ytor på mitten som Sverige utnyttjar. Om man är rädd att få bollar bakom backlinjen, då faller vi tidigt och kommer imte upp som vi vill. Vi ville försöka anfalla, vi sitter ju inte kompakt som Nordirland, vi anfaller ju också - då blir det väldigt jobbigt, Sverige är lite för skickligt och pressar oss tillbaka, förklarar Signeul som ändock inte gett upp tankarna på gruppseger. Den avslutande kvalmatchen i Sverige den 17:e september kan göra att Skottland passerar Sverige i gruppen.

- Jag tror att vi kan göra det bättre om några månader. Vi får hoppas att vi är lite starkare fysiskt då. Sedan handlar det om marginaler; hade vi satt några av våra chanser i början så... Det är mycket psykologi. I returen får vi se till att göra ett tidigt mål, säger Signeul och lägger sedan till:

- Vi har inte gett upp det här än. Jag tror absolut vi kan göra en bättre match. Jag tycker inte Sverige ska boka biljetterna till Kanada än. Eller, det kan de göra - de kommer att vinna i en play-off.