Antonia Göransson återvänder till Sverige

Antonia Göransson lämnar Turbine Potsdam och skriver kontrakt med Vittsjö GIK för resten av säsongen 2014 samt för 2015, meddelar klubben.
Antonia Göransson återvänder till Sverige för spel i Vittsjö

Antonia Göransson spelade under juniortiden för flera olika klubbar.Seniordebut gjorde hon 2008, för Kristianstads DFF som hon framgångsrikt representerade i under ett par allsvenska säsonger. 2010 inledde hon en internationell proffskarriär, där hon 2010–2011 spelade som mittfältare för Hamburger SV och därefter för FFC Turbine Potsdam.
Hon har 11 F19-landskamper bakom sig. 2010 debuterade hon i Sveriges A-landslag, i samband med landskampen mot Norge (3–1) den 26 oktober. Under 2013 spelade hon 12 matcher med landslaget och gjorde två mål. Sammanlagt har hon spelat 50 A-landskamper och totalt gjort sju mål.

Olof Sixten, sportchef Vittsjö GIK:
- En spelarvärning av högsta klass. Antonia som är 24 år har många år kvar inom toppfotboll och svensk damfotboll. Hon är den typ av spelare som vi har letat och önskat under en lång tid. Nu möjliggörs detta och vi är inom klubben mycket glada för att hon kommer att vara en del av vår verksamhet under resten av säsongen 2014 samt kontrakterad för 2015. Antonia ansluter till truppen direkt och kommer att vara tillgänglig för spel efter semesteruppehållet. Med rekryteringen av Antonia kommer vårt lag att spetsas ytterligare och ge glädje för våra Vittsjö supportrar. Vi välkomnar Hässleholms kommuns föreningar och publik till Vittsjö Idrottspark för att tillsammans med oss följa vår spännande utveckling och fortsättning i damfotbollens finrum, Damallsvenskan.

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö GIK:
- Vi har fått en spelare med mycket rutin trots att hon bara är 24 år. Med spel i Damallsvenskan, tyska Bundeliga och A-landslaget kommer Antonia bli en viktig pusselbit i vårt fortsatta bygge. Hon är duktig i att utmana och passera motståndare en mot en. Lägg därtill snabbhet, löpvillighet och en mycket god fysik. En attraktion till Damallsvenskan är tillbaka.

Rufus 2014-06-28 17:14

Inget av de åtta lagen före Vittsjö i tabellen var intresserade av Antonias tjänster, tydligen. Hm... Hennes självförtroende kanske inte är det bästa efter all bänksittning i Turbine, så förhoppningsvis får hon maximal speltid i Vittsjö. När Antonia är i högform, ja, då är hon väldigt bra och nyttig för sitt lag.