FC Rosengård missunnas

Har scannat kommentarer kring Martas övergång till FC Rosengård och lagt märke till några tendenser. De som står damfotbollen nära är positiva till att hon fortsätter förgylla Damallsvenskan. Men från ju längre avstånd tyckare yttrar sig desto surare.

I en Aftonbladet-rubrik anklagas FC Rosengård för "Fuskbygge".
För andra sticker det i ögonen att spelarna talar hela sex språk och att laget aldrig kan bli folkkärt eftersom de inte kommer från Malmö.
Det fanns en tid då spelarna i Malmö FFs allsvenska herrlag helst skulle ha efternamn som slutar på -son. Men det är länge sedan och folkkärt är väl det minsta man kan säga om dagens MFF och dess stora hängivna stampublik. Av de 33 namnen i A-lagstruppen finns en Eriksson och en Johansson.

Hyllningar Tyresö FF fick när man lyckades värva Marta, att hon skulle bli en förebild för yngre spelare och bidraga till att höja standarden och intresset i Damallsvenskan får inte FC Rosengård. - Nej, nu är det istället fel och att Marta tar en plats för svenska unga spelare, att FC Rosengård blir för överlägset i Damallsvenskan, 2014 ett förlorat år...
Lita på att jublet från de kretsarna kommer att stiga när FC Rosengård tappar poäng i höst. Mästarna får det inte lätt(are) trots Marta.
Thorsten Frennstedt
damfotboll.com

Martin 2014-07-29 00:32

För egen del så 'missunnar' jag verkligen inte Rosengård att värva Marta men helt ärligt tycker jag man valt fel som inte första och främst valde att stärka upp defensiven då det ju måste ses som lagets minst starka del. I Damallsvenskan håller det förstås då inget lag vågar/förmår sätta samma press som LFC gjorde i hemmamötet mot laget för där avslöjades ändå de små brister som finns i det annars ruskigt starka lagbygge Rosengård måste sägas vara.

Vad jag menar är att Rosengård inte kommer ha en chans att vinna CL med detta lag då det liksom Tyresö känns alldeles för ihåligt bakåt och kommer avslöjas då man ställs mot de bästa tyska lagen eller kanske Lyon om laget kan komma tillbaka i CL-sammanhang.

Jag hoppas för svensk damfotbolls skull att jag har fel då ett CL-guld säkert skulle kunna höja intresset på hemmaplan även om nu Rosengård är ett lag där startelvan varit i princip rensad från svenska spelare (utom Sjögran och Nilsson) och där det nog tyvärr blir så att det blir ännu mindre speltid för de svenska spelarna med Marta i truppen då hon förstås är given i startelvan.