Åland United möter AIK

Åland United har inlett förberedelserna inför miniturneringen i UWCL i Sarajevo. Som ett led i detta så har man bjudit in AIK som sparringpartner.

Åland United skall under tiden 9-14 augusti spela i UWCL, detta sker samtidigt som U20 VM pågår i Kanada och har lett till att Åland United tappar 4 spelare till detta slutspel.
Åland United har haft en utmaning i att ersätta dessa spelare, men har lyckats över all förväntan då man kontrakterat två före detta Åland United spelare, Manya Makoski (suverän skytteligasegrare 2012) och Tiina Saario (bästa ligaspelare 2013) över denna turnering. Samtidigt har man gjort ett lån av två amerikanska spelare, Katie Kelly och Megan Lindsay, ifrån Kokkola F10 under samma period.
Nu gäller det alltså att hinna svetsa samman laget inför turneringen.
Som ett led i detta kommer alltså AIK ifrån Stockholm över på besök till Mariehamn på lördag 2.8 för en träningsmatch. Matchen spelas på WHA och avspark är klockan 15.00, lokal tid.
Mattias Eriksson i AIK säger att denna träningsmatch kom väldigt pyssligt för deras del eftersom spelschemat ändrades efter Tyresös uttåg. Mattias säger också att AIK sökt kvalitativt motstånd i närheten och att det skall bli väldigt spännande att möta ett lag som är mitt i Champions League förberedelserna.

Så är ni på Åland på semester 2.8, missa inte chansen att se de regerande finska mästarna möta AIK !