Revansch för Älta i Bollstanäs

Fredagsmatch hör till ovanligheten men så var fallet när Bollstanäs tog emot Älta. Älta tog revansch på Bollstanäs genom att vinna returmötet på fredagskvällen med 1-2 (1-2).
Anna Lechner och Thordis Hrönn Sigfusdottir målgörare mot Bollstanäs.

Älta, förmodligen otroligt revanschsuget efter nederlaget mot Bollstanäs hemma strax före sommaruppehållet, inledde klart bäst och stressade hemmalaget till ständiga rensningar och bolltapp. Närmast mål kom Älta då Elin Ekblom Bak nickskarvade bollen efter en frispark men touchen gick precis utanför stolpen.
Hemmalaget blixtrade till via forwarden Julia Zigotti Olme som på vänsterkanten vände bort högerbacken Johanna Axfeldt och med ett precist inlägg hittade Mariamah Jammeh som löpt in i straffområdet från sin mittfältsposition och nicken satt klockrent. Ett vackert fotbollsmål.
Bollstanäs fick energi av målet och tog över spelet via ett mer rakt spel, Älta trillade boll ganska bra men såg inte ut att ha samma hot i djupled som hemmalaget.

Ältas isländska högerbreddare Thordis Hrönn Sigfusdottir har en av Elitettans bästa vänsterfot och mitt i halvleken visade hon upp den när hon, efter en lurig passning från Gabriella Kalkan, gick inåt i banan förbi hemmalagets högerback Julia Ekholm och fick in bollen precis vid Pernilla Ebberyds vänstra stolpe.
Strax efter detta tvingades hemmalaget till ett byte då centrala mittfältaren Sarah Klebark tvingades utgå efter en duell med Ekblom Bak. Emma Böhlander kom in. Hemmalaget flyytade då in Maria Ljungdahl centralt och Bölander blev yttermittfältare.
Forwarden Ida Hedstad är ju Bollstanäs stora targetspelare som man ofta söker för att sedan få löpningar i djupled men Hedstad vänder också upp självibland och lurade sin bevakning djupt nere vid kortlinjen och frispelade Maria Ljungdahl som fem meter från målet dock fick avslutet utanför, dock var hon hårt ansatt via ett bra hemjobb från den defensiva mittfältaren Andrea Odelius i Älta.
Det blev istället Älta som fick gå till pausvila med en ledning via en hörna som man fick lite till skänks från domaren då det såg ut som inspark. Hörnan kom mot första stolpen och Anna Lechner lyckades få pannan på den i kamp med Pernilla Ebberyd.
Andra halvlek startade med en belägring av Ältas planhalva från hemmalagets sida. Maria Ljungdahl blev otursgumma igen då hon sköt över i bra läge. Älta stack upp genom Hrönn Sigfusdottir som prickade ribban från 25 meter. Ett snabbt och långt inkast lurade sedan större delen av Ältas försvar och Zigotti Olme kom i fritt läge på högerkanten och friställde Hedstad mitt i boxen, men även hon fick bollen över ribban i ett gyllene läge. Detta såg ut att ta hårt på hemmalaget och Älta kom tillbaka mot slutet och Andrea Odelius hade tån riktiga kanoner, en frispark i ribban och ett distansskott strax över. Älta gjorde vad de kunde för att döda tid på slutet, bland annat via byten och efter fyra minuters stopptid blåste domaren Hanna Grahn av matchen och Älta tog tre mycket välbehövliga poäng och är nu bara en poäng efter hemmalaget i tabellen.

Marcelo Fernandez, Ältas tränare var mycket nöjd efter matchen:
– Mycket skönt. Vi följer matchplanen som vi ska och tycker vi har bra kontroll på dom. De sätter kanske lite högre press på oss från början än vad vi trodde men jag tycker vi har bra koll på deras anfall i synnerhet Ida (Hedstad) och Julia (Zigotti Olme). Det var en riktigt bra Elitettanmatch. Mittbackarna (Rebecca Davis och Anna Svensson) gör ett jättebra jobb precis som hela kollektivet och det bästa är att det finns ännu mer att ta ut ur laget.

På tal om kollektivet, ni har ju haft en rejäl omsättning på spelare under uppehållet?
–Så är det, vi hade några avhopp, vi tappade ju Lollo (Fors) och Elaine och behövde täcka upp. Kul att Anna Lechner gör mål igen och Cajsa (Andersson) i målet är bra men hela gruppen ska ha beröm. Bollstanäs är ett bra lag, de åt upp hos på Älta IP och det var sköt att få revansch. De har ett ungt lag och det tar en 7-8 matcher innan man växer in i kostymen och de har spets i anfallsparet som kanske är seriens bästa.

Linda Fagerström, tränare Bollstanäs:
– Älta var mycket bättre än förra gången vi mötte dom, de spelade väldigt fartfyllt och bytte positioner och det hade vi svårt för i början. Vi sätter inte våra chanser, vilket är irriterande, annars hade vi haft minst en pinne idag. Sedan får de en hörna som inte är hörna och den gör de mål på.
Jag tycker Älta uppträder osportsligt när man sista kvarten myglar bort tiden utan åtgärd från domaren. Vi förlorar inte på grund av detta men det störde ju rytmen helt klart. Det var kul att se Maria Ljungdahl idag i första matchen från start och hon kommer att bli en tillgång för oss.