Charlotte Rohlin biter ihop igen

På onsdagen möter Linköpings FC serieledande FC Rosengård i Malmö. I våromgången vann Linköping på hemmaplan. För ett lag som brukar bli bättre framåt hösten finns det förstås inget annat än en ny vinst i tankarna, något lagkapten Charlotte Rohlin vågar skriva under på.
Spelsugen Charlotte Rohlin tänker ge Rosengård en match om poängen. Foto: Bildbyrån (arkiv)

– Det brukar bli tuffa matcher lagen emellan. Vi har bra facit mot Malmö hemma, precis som de mot oss på sin hemmaplan. Vi är i bra form, flera skadade är tillbaka och det är klart att vi tar sikte på tre poäng, men vi vet också om att det blir till att jobba skiten ur sig, säger Charlotte.

Din säsong har varit högst ovanlig med en utdragen hamstringsskada som satt stopp för din medverkan under våren/sommaren. En skada kommer ofta olägligt och jag vet att du själv sagt att din sträckning i baksida lår varit jobbig?
– Det har rent ut sagt varit en vår som jag gärna vill glömma. Det är lätt att inte ta en vanlig sträckning på allvar. Man tror att man gör rätt och följer schemat och när det känns bra vill man så gärna ta steget ut på plan. Speciellt som laget hade det jobbigt med andra skador och de unga spelarna fick ta lite större ansvar än vad som var tänkt. Dom har gjort det bra men det är ju meningen att de unga spelarna ska få tid på sig och slussas in. När man själv sitter där vid sidan om och ser på vill man gärna in och stötta. Jag tror jag stressade mig in i spel lite för tidigt och det fick jag lida för när skadan gick upp igen. Det var en mycket svår balansgång och med facit i hand skulle jag vilat lite till, säger Charlotte.
Nu är du tillbaka på allvar och har fått en ny mittback vid din sida, Jannie Arnth, då Sara Nordin går skadad. Hur funkar spelet för er tillsammans?
– Mycket bra. Vi har båda stor rutin även internationellt. Vi är lugna och snarlika i vårt spelsätt och löser situationer i spelet på ett smidigt sätt.

Missad landslagsplats svider men ger också nya krafter
Du finns inte med i VM-kvaltruppen som har kvar att spela de avgörande matcherna i gruppen mot Bosnien/Herzegovina och Skottland i Göteborg. Men det var kanske inte heller något du räknat med?
– Ärligt talat så blev jag skitförbannad när jag inte kom med. Men det är ok, jag fattar att jag har lite för lite speltid för att ta en plats i detta skede. Men inom mig finns fortfarande en stark lust att ta mig tillbaka till landslaget så det där drivet har inte släppt ännu.
Det innebär att du tar sats på att komma med till VM i Kanada?
– Ja, det kan du skriva upp, säger Charlotte och fortsätter.

Lägger pressen på Rosengård
Tillbaka till nuet och matchen mot FC Rosengård då. Ifjol var Linköpings FC det enda laget som besegrade mästarna och i år är ni det enda laget hittills som förorsakat dem en förlust. Mästarlaget brukar vara svårslaget, speciellt på hemmaplan vilket ni också fått erfara. Vad talar för att ni ska öka på er poängskörd och hålla er kvar som ett lag lagen som slåss om en andraplats som också innebär en plats i Champions League?
– Det känns som om vi är inne i ett bra flow just nu. I takt med att fler skadade spelare kommit tillbaka och att vi fått in ett par högklassiga nyförvärv (Jannie Arnth/ Claudia Neto, reds. anm) har vi fått både bredd och balans i laget. Spelare kan spela på rätt plats. Tidigare har Martin fått laborera med t.ex Kristin Minde som mittback istället för att hon får spela på mittfältet som är hennes position. Det är Rosengård som har pressen på sig vilket gör att vi kan spela mer avslappnat. Vi kommer att sälja oss dyrt i jakten på en plats i Champions League, säger Charlotte Rohlin avslutningsvis.