Jitex plan: slå Piteå och blåsa liv i bottenstriden

Imorgon, lördag, ställs Jitex mot Piteå. Ett poänglöst lag tar emot ett formsvagt motstånd. Vi pratade med Jitex tränare Jerry Carlsson inför mötet. Carlsson tror på vinst, och han tror att Jitex spelar i Damallsvenskan 2015.
Jerry Carlsson, Jitex tränare. Foto: Bildbyrån

Unga och orutinerade. Jitex har förlorat samtliga matcher hittills i Damallsvenskan. Man står på noll poäng och många tror att Mölndalslaget åker ur landets högsta serie. Carlsson förstår att de flesta går i de tankegångarna, men han och laget tror på något annat.
– Vi vinner mot Piteå med 2-0, håller vår första nolla för säsongen och åker sedan till bortamatchen mot AIK med massa självförtroende i ryggen, säger Carlsson stensäkert när damfotboll.com pratar med honom inför lördagens måstematch mot Piteå.

Energin finns kvar i Jitex, trots idel förluster under de två tredjedelar av seriespelet. Carlsson förklarar det med att gruppen funkar perfekt tillsammans.
– Vi ser varje match som läroperioder, vi har väldigt lite rutin i laget - sammanlagt tror jag vi har 12 matcher i Damallsvenskan, tillsammans. Då måste vi se det som läroperioder. Och det här är en fantastisk grupp vi fått ihop. Alla spelare är oerhört olika, det får gruppen att funka fantastiskt, säger Carlsson och nämner en orsak till:

–Glädjen! Vi har oerhört kul tillsammans.


Men, glädje vinner inga matcher och om den klassiska klubben ska ha någon chans att hänga kvar i Damallsvenskan måste man börja plocka poäng. Snarast. Carlsson anser att man har goda chanser att slå Piteå, som kämpar mot en vikande form.
–Vi borde ha tagit poäng redan mot Eskilstuna, och det finns andra matcher där vi borde ha fått poäng. Men absolut så har vi en bra chans mot Piteå. Vi måste nog ta poäng för att skapa lite nerv i detta.

Men Jitex plan slutar inte där. Man tänker inte bara slå Piteå på lördag, av bara farten planerar man även att trycka till AIK, som ligger sju poäng före Jitex närmast ovanför strecket, den 21:a september.
– Efter det skiljer det bara en poäng och jag tycker att vi har ett enklare spelschema än AIK på slutet.

Men innan man på allvar kan fokusera på bottenmötet mot AIK ställs Jitex mot Piteå, en nyckelmatch, helt klart. Det är en match bör ta poäng i, om planen att hänga kvar ska gå i lås.

Taggar: , ,
Rufus 2014-09-06 12:31

Härlig inställning av en ledare! Han ser inte resten av den dystra säsongen som en stor mörk vägg, utan han försöker se ljusstrimmorna som sipprar in genom sprickorna muren. Fast visst lider man med tjejerna i Jitex. Bara det att gå ut på arenan och veta att man med allra största säkerhet åker på ännu mera stryk...