Hett mellan BP och Umeå Södra

Det märktes att det var två av Elitettans sämst placerade lag som möttes i dagens match på Stora Mossens IP i Stockholm. Brommapojkarna tog emot Umeå Södra. Båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket och riskerar nedflyttning. Matchen innehöll mycket kamp - mindre skönspel. Det rättvisa hade väl varit ett oavgjort resultat. Sanna Norlander, Brommapojkarna avgjorde matchen med det enda målet i 75:e minuten.

Det var mycket kamp och irriterat på plan mellan lagen och mot domaren Cecilia Ekwall under hela matchen. De första 30 minuterna var det spel på mittplan. Umeå Södra hade mest boll, men kom sällan till målchanser. Sista kvarten av första halvlek hade båda lagen några chanser där lagens målvakter Zeynep Anar i Brommapojkarna och Jenny Nilsson i Umeå Södra fick göra några räddningar. Julia Olsson och Sanna Norlander hade några bra skott för hemmalaget. Sanna Kullberg hade ett bra läge för bortalaget men sköt rakt på målvakten. Oavgjort, 0-0 i paus var rättvist.

I 75:e minuten kom matchens enda mål genom Sanna Norlander. Hon var ganska fri i straffområdet och fick dessutom två chanser på sig. Den första räddade målvakten Jenny Nilsson, men returen satte Norlander i mål. Det var ett omdiskuterat mål eftersom Umeå Södra-spelarna ville ha frispark i det föregående anfallet då de ansåg att hemmamålvakten tog med händer utanför straffområdet, men domaren blåste aldrig. Det var inte många domslut som gick till Umeå-spelarnas fördel i matchen och de lade fokus på domaren flera gånger.

Förlusten var tung för Umeå Södra som har tre poäng upp till Älta som är på rätt sida om nedlyttningsstrecket. Brommapojkarna är inte längre sist i tabellen. I och med segern idag gick man förbi Halmia, men det ser ändå ut som att man åker ur serien.

Text: Eva Fransson