Streck i räkningen för KIF Örebro i Piteå

En seger i bortamatchen mot Piteå IF ingick i KIF Örebros kalkyler för att vara med i kampen om andraplatsen i Damallsvenskan. PIF vann med 1-0 efter att gästerna tvingats spela med reducerat manskap hela andra halvlek.

Matchen var fattig på kvalificerade avslut, men den hade fler chanser än den enda som gav utdelning. Irena Martinkovas stolpskott för gästerna efter 36 minuter var den hetaste. Det var June Pedersens frispark direkt i mål minuten före halvtidsvilan som gav 1-0.
Dessförinnan hade båda lagen öppnat upp. Hemmalagets Clara Markstedt fick iväg ett inlägg som Francisca Ordega var nära att nå vid bortre stolpen.
Minuten senare tvingades KIF Örebros Sara Nordin ta till nödbromsen för att Francisca inte skulle komma fri och det kostade ett rött kort.

KIF Örebro vilade sitt trumfkort Sarah Michael i första halvlek, men en kvart in på andra gjorde hon come-back efter sin fotskada. Hanna Pettersson gjorde come-back i Piteå IFs startelva efter sin fotskada.
Var sin målchans skapade lagen ungefär drygt en kvart före slut när Marina Pettersson Engström med sitt välplacerade skott tvingade Hilda Carlen i Piteå-målet att tippa bollen till hörna.
I anfallet efter öppnade June Pedersens passning från egen planhalva för Francisca Ordega. KIF Örebros målvakt Stefanie Labbé läste kvickt faran och hann ut för att bryta.
Under de hektiska tilläggsminuterna var det nära mål åt båda håll, Sanna Talonens skott som Hilda Carlén räddade var närmast.