Kvarnsveden nära tappa trots 4-0 mot QBIK

Inför bara 83 personer kunde hemmalaget QBIK knapra in ett 0 – 4 underläge till 3 – 4 på bara drygt tio minuter mot Kvarnsvedens IK.

Hemma i Karlstad på Tingvalla IP tog hemmalaget QBIK emot Kvarnsvedens IK, ett Karlstad som för dagen inte visade sig från sin bästa sida, det var ett kallt och grått Karlstad den här dagen. Matchen började lite trevande, båda lagen skapade lite framåt, men ingenting resulterade i något allvarligare. Men i den åttonde minuten tog Kvarnsveden ledningen med 0 – 1 efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Målet gjordes av Marie Salander. Efter detta tSedan tog QBIK mer och mer över matchen.. Det blev lite grinigt, bland annat fick gästerna två varningar inom en minut. I den 41:a minuten ökar Kvarnsveden till 0 – 2, något missvisande eftersom QBIK skapade de flesta chanserna. Det målet gjordes av Hanna Gråhns. Före målet hade QBIK några rejäla chanser att kvittera, men efter 0 – 2 målet tog gästerna över lite av matchen före halvtidsvilan.

Redan efter tre minuter in i andra halvleken ökade Kvarnsveden till 0 – 3 genom Petra Larsson. Nu tog gästerna över matchen helt och hållet och pressade tillbaka QBIK. Drygt tio minuter senare blev det 0 – 4. Målskytt återigen Hanna Gråhns.
Nu trodde den lilla publiken att slaget var förlorat för QBIK som emellertid ville annat. Hemmatjejerna började nämligen ta över matchen mer och mer. Och i den 68:e minuten kom äntligen reduceringen till 1 – 4, ett mål av Ida Lindqvist. Det dröjde bara tre minuter tills nästa reduceringsmål, 2 – 4 gjordes av Emelie Andersson efter en ny tilltrasslad situation vid en hörna. Nu var Kvarnsveden försatt under press. I den 81:a minuten fick QBIKs Jocelyn Charette på ett jätteskott från nästan halva plan och bollen slank in till 3 – 4. Nu gick QBIK verkligen före kvittering när matchen var inne på tilläggstid. De var nära efter flipperspel framför Kvarnsveden-målvakten Michelle Dalton men skott gick strax över.

– Det blir lite onödigt spänt, säger Lasse Ericsson, tränare i Kvarnsveden. Det ska inte behöva sluta så här när man har en ledning på 4-0, så det visar hur viktig Petra Larsson är för oss (Petra blev utbytt i början av andra halvlek, reds anm). Vi tappar boll på fältet, och då förlorar vi. Men även en tränare lär sig, avslutar han med ett litet leende.

– Det är lite surt nu, säger Therese Lückner, tränare i QBIK. Vi hade velat ta ett poäng när vi hämtar upp allting nästan, men vi gör inga mål på våra chanser. Men så är fotboll. Vi gör en bra andra halvlek, vi gör precis det vi säger i paus att vi ska göra. Och nu vet vi att kan göra mål, det ska vi visa till helgen genom att vinna över Sunnanå.

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,